Вимагаю від влади припинити торгувати нашим майбутнім

01 лютого 2017, 18:22
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
3
257

Сьогодні я зустрівся з Президентом Порошенком і Прем’єром Гройсманом, щоб застерегти їх від великої помилки – підписання нового Меморандуму з МВФ, який несе критичні загрози Україні.


З такою політикою, як пропонує цей Меморандум, Україна ще надовго залишиться бідною, сировинною периферійною країною, повністю залежною від закордонних кредитів. Україні потрібна проукраїнська економічна, монетарна та соціальна політика. І моя команда ще рік тому запропонувала засади такої нової політики в Антикризовому плані розвитку економіки.

Чому це принципово важливо? Тому, що без такого плану Україна не має майбутнього. Минулорічний прогноз авторитетного The Economist Intelligence Unit для України передбачає: “Ми прогнозуємо, що середньорічний приріст реального ВВП України на душу населення у 2015-2050 роках складе 1,8%. Темпи зростання будуть стримуватись несприятливими демографічними тенденціями, за яких працездатне населення буде скорочуватись швидше, ніж населення країни”.

Що означають такі темпи економічного зростання для України? Що ми “наздоженемо” свій 2013 рік десь у 2021 році, а рівня свого 1990-го року досягнемо лише у 2032 році. Це також означає, що ми економічно ніколи не будемо в Європі, звісно ж якщо остання не перетвориться на “бананову республіку”. Наприклад, досягнути рівня Польщі 2015 року з темпами росту, які нам “пророкують” The Economist у довгостроковій перспективі, ми зможемо десь у 2080 році.

Радикальна партія, як і десятки мільйонів українців, має принципово інше бачення майбутнього України! І ми вимагаємо від влади припинити торгувати нашим майбутнім.

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: МВФ,ВВП,Радикальна партія,меморандум,Україна,Олег Ляшко,Європа,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.