Вимоги РПЛ до бюджету

14 грудня 2016, 16:29
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
126

Наші вимоги до бюджетного процесу


Наступного тижня в парламенті буде розглядатися “бюджетний пакет”. Фракція Радикальної партії вимагає від уряду врахування таких ключових позицій:

1) Закріпити в бюджеті двократне підвищення мінімальної заробітної плати, піднявши її до 3 200 грн, щоб жодна працююча людина в країні не отримувала менше. Ми боролися за це понад півтора року і не дамо уряду звернути з цього шляху!

2) Підвищити пенсії 500 000 українцям (пенсіонерам, людям з інвалідністю, жінкам, що не мають достатнього стажу), які сьогодні отримують 947 гривень на місяць, принаймні на 300-400 грн, з подальшим підняттям до реального прожиткового рівня та індексацією на рівень інфляції, як це передбачає законопроект РПЛ №4998.

3) Запровадити реальну державну підтримку переселенців, які сьогодні кинуті на призволяще. Це майже 2 млн українців з Донбасу, Луганщини, Криму, які втратили своє житло. Наша найбільша мрія, щоб люди вернулись на рідну землю і повернули свій дім. А до того держава має фінансово підтримувати переселенців, тож ми вимагаємо від уряду передбачити кошти на компенсацію вартості житла для них!

4) Зберегти спеціальний режим оподаткування для сільгоспвиробників та приняти законопроекти РПЛ №5300 та №5301 про підтримку тваринництва, щоб наші селяни, фермери-одноосібники, малі фермерські господарства, сімейні ферми мали можливість заробляти, годувати свої сім’ї і продавати продукцію. За пропозицією РПЛ дотація на кожну корову складе понад 4 000 грн на рік. Влада замість того, щоб продавати землю, повинна не грабувати селян, а залишати в їхньому розпорядженні зароблені ними ж кошти.

5) Відновити державне фінансування закладів професійно-технічної освіти. Позбавивши державного фінансування ПТУ, уряд позбавляє сільських дітей, дітей із малозабезпечених родин, дітей-сиріт можливості отримати трудові навики, знання, годувати свої майбутні сім’ї! Тому ми вимагаємо відновити державні програми фінансування професійно-технічної освіти.

6) Відновити пільгову норму споживання газу для населення та збільшити її до 2 400 куб. м на опалювальний сезон та переглянути несправедливо завищені тарифи, щоб люди не відчували себе бідняками та могли платити комуналку. Багатим все одно цієї норми не вистачить для опалення своїх палаців, а от на одно- чи двокімнатну квартиру буде достатньо. На відміну від субсидій це стимулюватиме людей дійсно заощаджувати та впроваджувати енергоефективні заходи для того щоб вкластись в норму споживання.

7) Запровадити дієву систему підтримки вітчизняних виробників-експортерів через законопроект РПЛ №2142а про українське експортно-кредитне агентство. Це забезпечить здешевлення кредитів вітчизняним виробникам та просування високотехнологічної продукції українського виробництва по світу. Щоб в майбутньому Іран за 17 млрд дол США купував не літаки Boeing, а українські “Мрії” та “Руслани”. Щоб весь світ купував у нас харківські турбіни, херсонські і миколаївські кораблі, дніпровські труби, львівські трамваї, нашу сільгосппродукцію.

8) Створити привабливі інвестиційні умови для нових виробництв в Україні через прийняття законодавства про індустріальні парки №2554а-д та 2555а-д за досвідом Польщі, Словаччини й Туреччини. Щоб залучити в Україну масштабні інвестиції, зупинити відтік талановитих людей та капіталу з країни, розвинути власне виробництво та економіку і перестати жити на подачки з-за кордону.

9) Обмежити зростання земельного податку для промисловості та сільського господарства на рівні не більше 10%, незалежно від рівня інфляції, прийнявши законопроект РПЛ №5493. Щоб не дати знищити авіабудівні, суднобудівні, машинобудівні та інші виробничі підприємства і ферми через драконівські податки.

10) Зняти штучний податок на інвестиції – ввізні мита для української промисловості, прийнявши законопроект РПЛ №5276, а також надати 3-х річну розстрочку ПДВ на імпортне деревообробне обладнання для посилення ефекту мораторію на вивезення необробленого лісу-кругляка. Це зробить дешевшими станки та устаткування для української промисловості та дасть поштовх розвитку власної економіки і підвищенню реальних доходів громадян.

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: бюджет,газ,Радикальна партія,Олег Ляшко,економіка,промисловість,пенсії,експорт,сільгосппродукція,пенсіонери,профтехобразование,заробітна плата,фракція РПЛ,оподаткування,інвестиційний клімат,переселенці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.