Представив у Вашингтоні "План подолання корупції в Україні"

07 грудня 2016, 14:23
Власник сторінки
Народний депутат України
0
294
Представив у Вашингтоні  План подолання корупції в Україні

План конкретний і дієвий - на відміну, від псевдо-боротьби з корупцією української влади, яка займається імітацією процесу.

Презентований документ було розроблено на прохання американської сторони. Представив його перехідній адміністрації президента Дональда Трампа, представникам правоохоронної системи та впливових громадських організацій США.

План складається з двадцяти ключових пунктів і, зокрема, передбачає: трансформацію глобальних зобов'язань України у сфері боротьби з корупцією у внутрішнє законодавство, організацію ефективної міжвідомчої координації як на внутрішньоукраїнському, так і на міжнародному рівнях, а також надання підтримки з боку прокурорів зі Сполучених Штатів та країн Європейського Союзу у розслідуванні справ про корупцію та поверненні до бюджету викрадених з України в офшори грошей.

Планом передбачене регулярне звітування іноземних прокурорів своїм столицям (Вашингтону і Брюсселю) щодо успішності його виконання та запровадження залежності надання Україні економічної, фінансової та політичної підтримки від досягнутого прогресу.

План містить положення про надання підтримки з боку Федерального бюро розслідувань США та інших компетентних органів з розслідування незаконних офшорних рахунків теперішнього і колишнього керівництва України та застосування сучасних американських технологій і ноу-хау в поєднанні з високим рівнем ефективності ФБР. Це дозволить відстежувати, вилучати і повертати активи, незаконно виведені з України.

План передбачає забезпечення повної незалежності антикорупційних органів України, передусім НАБУ від виконавчої влади. До нього входить і створення незалежного антикорупційного суду, який каратиме найвищих чиновників, що займаються незаконною економічною діяльністю.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Наливайченко,боротьба з корупцією
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.