Культура та духовність – основа єдності нашого суспільства

14 жовтня 2016, 16:47
Власник сторінки
заместитель председателя политической партии "РАЗУМНАЯ СИЛА"
0
3073

Сьогодні, в День Захисника Вітчизни, я хотіла б менше говорити про війну, про її причини. Інший сьогодні день – коли слід щиро та безпосередньо звернутись до наших захисників і сказати їм: ми – Ваші жінки, матері, сестри та доньки, чекаємо Вас живими та здоровими додому. Я хочу висловити надію на те, що вже найближчим часом всі ми станемо свідками, коли у нашій країні настане мир. Бажаю цього від усього серця та душі.


Сьогодення складне. Наразі Україна та її народ проходять через низку складних випробувань, йдуть шляхом власного історичного становлення. Протягом історії саме складні часи, чи то економічно, чи то політично, стимулювали ці процеси - у багатьох країнах. А тому дуже важливо, аби сьогодні – в момент нашого формування як єдиного, цілісного народу незалежної України, всі ми спільно були налаштовані на миролюбність, єдність, духовність та культуру. Саме ці орієнтири слід розглядати як базис нового етапу формування нашого суспільства.

Нажаль, історично так склалося, що суперечностей в нашій країні таки чимало. Це і сприйняття різних етапів історії та героїв країни, і бачення майбутнього зовнішньополітичного курсу нашої держави. Та нам слід плекати не те, щодо чого точаться гарячі та цілком природні суперечки, а те спільне, що об’єднує нас незалежно від регіону проживання.

Історія України є частиною історії Європи. Вона не більш суперечлива та складна, ніж у інших європейських країн, які також проходили свій шлях становлення власних держав. Із історії старого світу маємо зробити висновок – ідеологічні дискусії не повинні ставати вище усього того культурного та духовного надбання, який має Україна, а тим більше не ставати причиною конфліктів, ворожнечі та, не приведи Господь, братовбивчої війни. 

Нажаль, і раніше за часи незалежності України влада не переймалася питаннями об’єднання нашого народу. Навіть навпаки – на державному рівні  регулярно, і часто усвідомлено піднімалися теми, що провокували несприйняття великих суспільних груп. Мав місце і владний непрофесіоналізм, і радикалізм, і нездатність балансувати  у гострих питаннях, і нав’язування ідеології, з якою значна частина України не погодиться ніколи. Такі кроки є вкрай небезпечними для цілісності України.
Розвиток духовності та культури також пустили на самоплив. І зовсім ніхто на рівні держави зараз не займається питаннями виховання молодих поколінь, та й суспільства в цілому. А тому ми самі повинні взяти це у свої руки.  

Наш народ має величезне культурне надбання, відоме далеко за межами нашої країни. Використання його як інструменту формування сильного та єдиного суспільства – наше завдання. 

Більше того, ми повинні знову розпочати  комплексне формування і розвиток у народі тих традиційних християнських цінностей, які протягом століть формували нашу здорову свідомість, давали нам ясне розуміння добра і зла, а головне – об’єднували нас, українців, разом, не дивлячись на будь-які протиріччя. 
Якщо ми приділимо цим питанням достатньо уваги, то сформуємо таке сильне та єдине суспільство, де жодна гаряча суперечка більше не ніколи не переросте у конфлікт. І тоді чоловікам більше не доведеться розплачуватись за помилки політиків ціною власних життів, а українські сім’ї не будуть оплакувати своїх синів та батьків. Пам’ятаймо про це у День Покрови Пресвятої Богородиці.
Мирна, єдина, успішна та процвітаюча Україна для нас та наших дітей – це мета, до якої слід іти разом! Ще раз зі святом, дорогі співвітчизники!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.