Корабель без карти і маршруту!

20 вересня 2016, 16:34
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
96

Вже понад рік немає легітимної Ради НБУ – конституційного органу, який повинен розробляти основні засади грошово-кредитної політики та здійснювати контроль за її проведенням.


По суті, голова Нацбанку Валерія Гонтарева керує фінансово-банківською системою в ручному режимі та в антиконституційний спосіб.

В липні, коли обирали членів Ради НБУ від парламенту, прем’єр Гройсман наголошував: “…це надзвичайно важливе рішення, яке дозволить розблокуватифінансування з боку Національного банку 38 мільярдів гривень до бюджету. Ми зможемо фінансувати нормально, ритмічно заробітні плати, пенсії, інші видатки”.

Парламент свою четвірку обрав, але за президентською квотою четвірку членів Ради НБУ досі не призначено, що не дозволяє їй розпочати роботу. Це свідчення того, що Президент зацікавлений в керуванні фінансовою системою країни, в тому числі і курсом гривні, в “ручному режимі” через Гонтареву.

Звертаюся до Президента виконати вимоги Конституції і затвердити свою четвірку членів Ради Нацбанку, щоб розблокувати її роботу.

 

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: банки,президент,НБУ,Радикальна партія,Володимир Гройсман,Олег Ляшко,пенсії,фінанси,фракція РПЛ,соціальні видатки,Гонтарева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.