З професійним святом, шановні пасічники!

19 серпня 2016, 09:12
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
47

Міцного здоров’я і щедрих медоносів!


13939491_1061261493942447_3557000023745168129_n

Сьогодні – Преображення Господнє або Яблуневий Спас – українські пасічники святкують професійне свято. За традицією, більшість з нас підуть до церкви освячувати яблука та мед. Мабуть, немає на землі продукту, який був би настільки корисним для організму людини. Не дарма ж кажуть, що мед – їжа богів. У давнину бджіл зображали навіть на іконах, чим підкреслювали важливість праці цих комах.

Сьогодні Україна – одна з провідних держав світу з виробництва меду. Експерти кажуть, що кожна сьома тонна світового меду – українська. За обсягами виробництва наша держава посідає перше місце у Європі та п’яте в світі – після Китаю, Індії, Аргентини та США. Наші пасічники щороку збирають 70-75 тисяч тонн меду. Торік експортовано майже 40 тисяч тонн цілющого продукту, в основному до країн ЄС. Однак, згідно з умовами Угоди про зону вільної торгівлі Україна-ЄС, квота на безмитні поставки нашого меду – лише 5 тисяч тонн. Це – крапля в морі. Саме тому Радикальна партія вимагає від уряду ініціювати перегляд цієї угоди, щоб суттєво збільшити квоти на нашу продукцію. Адже нині до нас з Європи везуть все, що завгодно, а ми маємо право продати їм на пільгових умовах лише незначну частину виробленого. Умови взаємної торгівлі мають бути вигідними і для України, і для ЄС. Тому їх треба переписати за принципом паритетності. Це стосується не тільки меду, але й іншої аграрної продукції, яку ми експортуємо.

Бджолярство в Україні – елемент національної безпеки. Адже без запилення значної частини посівів смугастими трудівницями жодні аграрні реформи не забезпечать нам врожаїв. А ще з продуктів бджільництва виготовляють десятки корисних продуктів, без яких людство обійтися не може – віск, маточкове молочко, прополіс, бджолину отруту, які застосовують в харчовій, медичній, косметичній промисловості… Ще Альберт Ейнштейн сказав: “через чотири роки після того, як зникне остання бджола, зникне і людство”. Хто б міг подумати, але саме ця благородна комашка рятує нас від небезпеки голоду. То ж з професійним святом, шановні пасічники! Міцного здоров’я і щедрих вам медоносів!

 

Олег Ляшко,
Народний депутат,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: мед,Радикальна партія,Олег Ляшко,Європа,фракція РПЛ,Пчеловодство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.