Гонтарєва підживлює чорний валютний ринок

10 серпня 2016, 15:53
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
95

Тотальна паспортизація банківських валютообмінних операцій, яку ввів Нацбанк, викликала справедливе обурення громадян та сприяла тінізації валютообмінних операцій в Україні.


 І хто ще зна де і в яких аферах випливуть колись ті копії паспортів добропорядних громадян, які містять у тому числі їх адреси.

Cьогодні, 10 серпня, вступила у дію прийнята 02.08.2016 р. Постанова НБУ №364 про відміну пред’явлення паспорту при валютообмінних операціях начебто на суму до 150 тис. грн. При цьому Правління НБУ на чолі з Гонтаревою не скасувало ще одне “правило” щодо ліміту продажу готівкової валюти, введене Постановою №342 у червні цього року: «операції з продажу готівкової іноземної валюти або банківських металів одній особі в один операційний (робочий) день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 12 000 гривень у межах однієї банківської установи». Вкупі з 2%-м збором з купівлі валюти це знов штовхає громадян міняти останні заощадження не у банках, а на чорному валютному ринку, який зростає останні роки як на дріжджах завдяки “господарюванню” Гонтаревої.

Радикальна партія ще 1 червня зареєструвала законопроект №4741 щодо детінізації валютообмінних операцій, яким ми з Віктором Галасюком та колегами пропонуємо раз і назавжди забрати можливість вимагати паспорти при обміні валюти та відмінити 2%-й пенсійний збір з громадян при купівлі валюти, бо ці регуляції тільки сприяють збагаченню ділків тіньового валютного ринку.

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: банки,паспорт,Радикальна партія,Олег Ляшко,гривня,фракція РПЛ,Гонтарева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.