"Нові обличчя" втратили 40% депутатських місць у Коцюбинському

18 липня 2016, 16:20
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
115

Селище Коцюбинське, що знаходиться під Києвом, за останні пів року стало об’єктом підвищеної уваги громадськості і навіть великої політики.

 Враховуючи надто привабливе розташування, цей населений пункт після минулорічних місцевих виборів перетворився на арену запеклої боротьби між тамтешніми активістами і представниками партії «Нові обличчя». Останні, отримавши більшість депутатських мандатів селищної ради (17 із 26) в жовтні 2015-го, здійснили кілька спроб скинути голову місцевої ради Ольгу Матюшину, яку обрали не від «Нових облич». При цьому депутатів партії мера Ірпеня неодноразово звинувачували у спробах приєднати селище до самого Ірпеня з метою забудови лісових зон Коцюбинського. Нерівне протистояння призвело фактично до перевороту в місцевій раді, внаслідок чого Верховна Рада прийняла рішення про її розпуск і оголошення позачергових виборів.

Перші результати голосування показують, що, незважаючи на використаний адмінресурс, великі кошти на рекламу і піар за рахунок місцевого бюджету, «Новим обличчям» не вдалося підтвердити свою владу у селищі демократичним виборчим шляхом. Якщо на виборах пів року тому вони отримали 17 мандатів, то тепер змогли здобути лише 11. Водночас активісти цього разу збільшили своє представництво з 4 до 10 місць (разом з головою ради Матюшиною – 11 мандатів). Це саме той випадок, коли за короткий час місцева громада зуміла розгледіти, хто є хто, і на проміжних виборах сформувати новий орган місцевого самоврядування, який віднині буде спроможний захистити територію Коцюбинського від зазіхань господарів інших населених пунктів. Цього разу громада провалила підступний бізнес-план ірпінського міського голови з незаконного розширення своєї вотчини за рахунок свого селища.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Коцюбинське
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.