Як зупинити пограбунок українців

24 травня 2016, 10:57
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
127

В офшори та низькоподаткові юрисдикції з України виводиться від 8 млрд дол

США (дані Tax Justice Network) до 11,6 млрд дол. США на рік (дані Global Financial Integrity, «Illicit Financial Flows from Developing Countries 2015»)!

Для порівняння: витрати Держбюджету-2016 на оборону та громадський порядок - до 5 млрд дол. США, на пенсії - до 10 млрд дол. США. Уряд ставить всю країну на вуха заради отримання у 2016 році чергових 1,7 млрд дол. США від МВФ, маючи такі необмежені внутрішні резерви.

Хіба такий стан справ не є загрозою національній економічній та соціальній безпеці країни? Чи маємо ми право зволікати з обмеженням тіньового відтоку капіталів з України?

Радикальна партія пропонує простий і дієвий механізм виправлення ситуації – тимчасове, до 2020 року, введення офшорного збору з цільовим спрямуванням коштів на розвиток промисловості, підтримку експорту та нарощення інвестицій. Цей крок посилить національну економіку та передуватиме повній імплементації в Україні Плану заходів ОЕСР щодо протидії розмивання бази оподаткування та переміщення прибутків у низькоподаткові юрисдикції (BEPS - Base Erosion and Profit Shifting).

Встановлення 5%-го офшорного збору на операції з офшорами та низькоподатковими юрисдикціями за самими скромними підрахунками додатково приноситиме до бюджету 4 млрд грн щороку. Ці кошти підуть на розвиток промисловості та власної економіки, як це передбачено в запропонованому РПЛ Антикризовому плані економічного розвитку (www.slideshare.net/galasyuk/ss-57665693).

Разом з Віктором Галасюком, Віктором Вовком та іншими колегами внесли до парламенту відповідні законопроекти №4711 «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо запобігання тіньовому відтоку капіталів через офшорні зони з метою забезпечення розвитку вітчизняної промисловості» та №4712 «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо запобігання тіньовому відтоку капіталів через офшорні зони з метою забезпечення розвитку вітчизняної промисловості»



Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ляшко,Олег Ляшко,liashko,oleg liashko,Ляшко РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.