НАБУ таке ж сліпе, як і сліпий траст Порошенка

12 травня 2016, 22:09
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
126

Ми вимагаємо створення в парламенті слідчої комісії по розслідуванню офшорів і корупції найвищих посадовців української держави


Сьогодні усією фракцією Радикальної партії пішли на зустріч з керівництвом НАБУ для того, щоб отримати пояснення, чи проводять вони антикорупційні розслідування щодо найвищих посадових осіб держави: Президента Порошенка, голови Національного банку Гонтаревої, міністра фінансів Данилюка, Першого заступника Секретаря Ради нацбезпеки і оборони Гладковського, колишнього міністра енергетики Демчишина, Макара Пасенюка, народного депутата Ігоря Кононенка і цілого ряду людей, офшорно-курупційні схеми яких обговорює весь світ.

Не дивно, що о 9 ранку в НАБУ майже нікого на робочих місцях не було, і нам довелося тривалий час чекати. Нарешті вдалося зустрітися з першим заступником директора НАБУ Гізо Углавою, який повідомив, що жодних кримінальних проваджень проти найвищих посадових осіб держави вони не проводять.

Нагадаю, місяць тому народний депутат Попов звернувся з депутатським запитом щодо проведення розслідування. Три тижні тому народний депутат Купрієнко звернувся з депутатським зверненням про порушення кримінального розслідування проти міністра фінансів Данилюка, який визнав, що він керівник трьох офшорних компаній. На питання, чому їх справи не розслідують, керівник НАБУ нам сказав, що їм недостатньо часу, щоб перевірити ці повідомлення.  І взагалі заяви народних депутатів – це не підстава для кримінального провадження.

Це сором, що керівництвом НАБУ не знає закони, адже заяви народних депутатів, повідомлення в ЗМІ, журналістські розслідування є підставою для кримінального провадження.

НАБУ таке ж сліпе, як і сліпий траст Президента Порошенка - вони відмовляються розслідувати корупцію найвищих посадовців. Ми змушені на наступному пленарному тижні вимагати звіту в парламенті директора Національного антикорупційного бюро Ситника, бо все суспільство хоче почути, куди витричаються півмільярди гривень, які в бюджеті цього року передбачені на функціонування НАБУ.

Фракція Радикальної партії у повному складі продовжує блокувати парламентську трибуну. Ми вимагаємо створення в парламенті слідчої комісії по розслідуванню офшорів і корупції найвищих посадовців української держави, а також повернення громадянам пільгової ціни на газ. За це стоятимемо до кінця.


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: корупція,Радикальна партія,офшори,Олег Ляшко,держава,Петро Порошенко,фракція РПЛ,НАБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.