Закон про металобрухт не суперечить міжнародним зобов'язанням України

29 квітня 2016, 11:00
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
88

Жодних суперечностей з міжнародними зобов’язаннями України немає і не може бути


Представництво ЄС в Україні висловило своє занепокоєння щодо невідповідності вимогам СОТ прийнятого ВР Закону (реєстр. №3868) про тимчасове (на 3 роки) підвищення експортних мит на металобрухт з 10 до 30 Євро за тонну.

Хочу повідомити шановних колег із ЄС, що вказаний Закон в повній мірі узгоджуються з положеннями статті ХХІ (b) ГАТТ «Винятки з міркувань безпеки», адже прийнятий з метою оперативної ліквідації дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку задля першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та створення умов відбудови об’єктів інфраструктури.

Цей крок є тимчасовим (3 роки), недискримінаційним (застосовується до всіх країн) та спрямованим на захист національної безпеки. Тому жодних суперечностей з міжнародними зобов’язаннями України немає і не може бути.




Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Радикальна партія,Олег Ляшко,економіка України,Євросоюз,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.