Пам'яті Героїв-ліквідаторів

26 квітня 2016, 12:12
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
57
Пам яті Героїв-ліквідаторів

Тридцять років тому сталась Чорнобильська трагедія...


Мені тоді було тринадцять і в інтернаті на Чернігівщині, недалеко від Прип'яті, ми дізналися про вибух на ЧАЕС значно пізніше. А масштаб катастрофи став розуміти вже дорослим.

Радянська влада зробила усе, щоб замовчати, щоб максимально довго приховувати трагедію, щоб утаємничити реальні наслідки події, після якої ми вже ніколи не житимемо, як раніше.

Показовий приклад - після Чорнобиля щороку в Україні народжується більше дітей із вродженими вадами серця. Яка ж причина тому, як не екологічний стан?

У цей день згадують жертв аварії на ЧАЕС і, найперше, Героїв-ліквідаторів. Проте, їм треба не лише слова вдячності за їхній подвиг, а реальні дії. Саме тому ми з колегами зареєстрували законопроект 4442, яким повертаємо пільги, несправедливо забрані у чорнобильців.

Саме скасування пільг вивело їх на акції протесту, в яких я беру участь із зими 2011 року. Тоді, незважаючи на холод, щодня під Кабміном збирались тисячі чорнобильців. Багатьох з тих, хто тоді був з нами, вже немає в живих.

Царство Небесне і вічна незгасима пам'ять...



Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Радикальна партія,Олег Ляшко,Чорнобиль,чорнобильці,аварія на ЧАЕС,Кабмін,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.