Гройсман - це alter ego Порошенка

16 квітня 2016, 09:03
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1

Найбільший цинізм полягає в тому, що Президент Порошенко, Прем'єр Гройсман, їхні апологети, створюючи коаліцію з "регіоналами", прикриваються при цьому ідеалами Майдану


Учора у результаті змови Президента Порошенка із олігархами, із "тушками", із регіоналами з двох олігархічних груп, представлених в парламенті, був обраний Прем'єр-міністром України Володимир Гройсман, був обраний склад нового уряду і затверджена нова Програма уряду, яка дає їм річний імунітет на їхню діяльність.


Результат цієї змови – олігархічний уряд, який ми сьогодні маємо. Раніше нас запевняли в тому, що в парламенті створена нова демократична коаліція. Проте вчора все суспільство переконалось, що демократичної коаліції відповідно до вимог 83 статті Конституції в нашому парламенті немає. Нам досі не показали 226 підписів депутатів, які вступили в коаліцію. Результати вчорашнього голосування за Прем'єра Гройсмана, за уряд Гройсмана-Порошенка показують, що коаліції  двох фракцій у складі БПП, "Народного фронту" і "тушок", які були долучені до фракції БПП, насправді немає. В парламенті натомість вчора в результаті домовленостей закулісних, таємних, корупційних Президента Порошенка з власниками олігархічних груп, представлених у парламенті, з депутатами-регіоналами, які голосували за "закони 16 січня".

Найбільший цинізм полягає в тому, що Президент Порошенко, Прем'єр Гройсман, їхні апологети, створюючи коаліцію з "регіоналами", прикриваються при цьому ідеалами Майдану. Це якими треба бути циніками, щоб формувати коаліцію з регіоналами, обирати разом з регіоналами уряд і при цьому прикриватися всує ідеалами Майдану і тими жертвами, яких ми зазнали на Майдані через регіоналів. Сьогодні ті, хто 16 січня приймав диктаторські закони, фактично взяли реванш, змовившись із Порошенком, із урядом, із Гройсманом і, обравши уряд олігархів.

Яку політику буде проводити уряд, обраний в результаті зради, в результаті закулісних, таємних домовленостей, заснованих  на корупції? Цей уряд буде проводити політику захисту олігархів, це уряд, фактично, Порошенка, бо ми розуміємо, що Гройсман – це альтер-его Порошенка, і сьогодні всю відповідальність за діяльність уряду несе персонально Президент України Петро Порошенко, який спочатку зробив усе для того, щоб розвалити демократичну коаліцію, а потім, коли не вдалося, відмовилися прийняти умови вступу до коаліції демократичних фракцій, вони сформували коаліцію з регіоналами. Вони зробили все те саме, що у 2005 році зробили тодішні «герої» Помаранчевої революції, домовившись з Януковичем. Сьогодні Порошенко знову домовляється з регіоналами для того, щоб узурпувати владу, для того, щоб займатися далі корупцією, для того, щоб в країні не було ніяких реформ, для того, щоб і далі обкрадати людей. Бо коли пенсіонери з власної пенсії платять 15 відсотків податку, Президент в офшорах ховає свої компанії і податки не платить. Так само, як голова Національного банку Гонтарева, так само, як новообраний міністр фінансів Данильчук, офшори якого нещодавно виявили.

Тому Радикальна партія, яка є в опозиції до влади, до уряду, до Президента, до широкої коаліції БПП, "Народного фронту" і регіоналів, звертається до наших партнерів по демократичній  опозиції – фракції "Батьківщина", фракції "Самопоміч" – сформувати у парламенті об'єднану опозицію. Також ми звертаємось до позафракційних депутатів, до громадянського суспільства із закликом протистояти узурпації влади Президентом Порошенком. Ми маємо об'єднати зусилля.

Першочерговий план дій, який ми пропонуємо для об'єднаної опозиції – ухвалення Закону про імпічмент Президента України, Закону про Тимчасові слідчі комісії Верховної Ради України, нового  виборчого законодавства, яке дасть можливість подолати корупцію у політичних партіях і на виборчих округах; обрання незалежного Генерального прокурора України, який служитиме закону, а не Президенту чи олігархічній регіоналівській більшості у Верховній Раді.

Радикальна партія пропонує суспільству альтернативний антикризовий план економічних дій, спрямований на підвищення рівня життя громадян, на підвищення заробітних плат і пенсій. Ми в опозиції будемо жорстко контролювати уряд і не дамо йому грабувати країну.

І наостанок, я звертаюсь до колег з демократичних фракцій із закликом  підписатися під створенням слідчої комісії Верховної Ради по офшорах Президента України. Аморально ховати статки в офшорах, коли пенсіонери платять податки!


Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер Радикальної партії 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.