Ірпінь 2016: європейське місто здоров’я

15 березня 2016, 19:01
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
82
Ірпінь 2016: європейське місто здоров’я

Цього року в Ірпені продовжиться стрімкий розвиток. Звітуючи перед громадою за рік роботи, я більше говорив про плани.

Так, за минулий рік ми відкрили дитячий садок, нові парки, амбулаторії, відремонтували лікарню, дороги і реалізували ще десятки інших проектів. Але ми йдемо далі, бо успіх – це процес, це щоденна робота.

Рік тому ми прийняли нову стратегію розвитку Ірпеня – місто здоров’я. Тому медицина стала для нас одним із пріоритетних напрямків роботи. У 2015-му ми активно будували медичну інфраструктуру: відкрили дитячу поліклініку та дві амбулаторії, провели ряд реконструкцій і технічне переоснащення приміщень. Але стіни і техніка самі по собі не створюють якість послуг. Якість послуги залежить від лікаря. Тому я поставив перед профільним керівництвом вимогу навчати медичних спеціалістів у рідному місті і залучати з регіонів. Для мотивації лікарів запропонував розробити спеціальну програму, в рамках якої фахівцям виділятиметься земля або житло.

Ще один важливий аспект: у медичних закладах Ірпеня мають надавати медичну допомогу усім пацієнтам. Не може бути такого, що людина приходить до лікаря, а їй відмовляють через відсутність прописки. Міський бюджет компенсуватиме вартість медичних послуг ірпінчан, а для людей з інших міст буде існувати прозоре ціноутворення на медичні послуги. Але наголошую – наші медичні заклади повинні обслуговувати усіх людей, які звернуться по допомогу.

Найголовнішим проектом 2016 року в Ірпені, на мою думку, стане новий лікувально-оздоровчий центр площею 27 тис. квадратних метрів. Цього року ми плануємо здійснити першу чергу будівництва. Воно передбачає створення гінекологічного та пологового відділення, дитячого стаціонару та реанімації.

Другий важливий напрямок розвитку Ірпеня – це освіта. У нас, як і в інших регіонах України, не вистачає місць у дитячих садках. А з недавніх пір – ще й переповнені школи, бо Ірпінь прийняв майже 800 школярів-переселенців з Донбасу. Це фактично ще одна школа. Навчальні заклади працюють наразі у дві зміни.

Тому цього року ми продовжимо будувати дитячі садки: плануємо відкрити три ДНЗ, а за сприятливих умов може бути й чотири. Також плануємо реконструювати дві школи: №12 і №17. Це дозволить збільшити кількість класів приблизно на два десятки. А для організації позашкільної роботи відкриємо новий центр дитячої творчості.

Чимало проблем залишається у сфері ЖКГ. Це відома проблема всієї держави. Ірпінь продовжить технічне переоснащення комунального господарства, реконструкцію водопровідних і каналізаційних мереж, будівництво водовідведення. Як і минулого року, маємо великі плани щодо ремонту доріг: склали перелік із 30-ти вулиць, але будемо шукати можливості відремонтувати більше. Зробимо, нарешті, капітальний ремонт дороги по вулиці Підгірна, що проходить під залізничним мостом, об’єднуючи частини Ірпеня. Це допоможе водіям не втрачати час на залізничному переїзді і таким чином покращить інвестиційну привабливість міста.

Вперше за багато років міська влада Ірпеня візьметься за підземний перехід. Ми не будемо більше чекати, поки «Укрзалізниця» розбереться зі своїм об’єктом і приведе його до належного стану. Ми самі його відремонтуємо.

Оновлення переходу – лише незначна частина масштабної реконструкції центру Ірпеня. Вона охопить парк Перемоги, вулицю Шевченка, площу перед міськвиконкомом. Тут з’являться фонтан, зелена зона і пам’ятник Тарасу Шевченку.

Серед інших великих проектів – облаштування прибережної території та відкриття нових парків. До речі, хочу заспокоїти усіх, хто переймається долею Будинку творчості письменників: жодної висотної забудови там не буде. На цій території ми створимо ще один унікальний парк.

І це далеко не всі плани на поточний рік. Роботи дуже багато. І попри критику, попри бажання окремих людей повернути назад старі схеми, ми не зупинимося. Будемо працювати так, щоб наші діти з гордістю могли сказати: такий Ірпінь створили їхні батьки.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: медицина,дороги,парк,проект,медичні заклади,лікарня,Ірпінь,дитячий садок,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.