Шанс на успіх мають лише ті реформи, які здатні сприймати критику і вдосконалюва

15 березня 2016, 14:39
Власник сторінки
Депутат Винницкой районной рады
0
69

Революція гідності, яка відбулася два роки тому, була повстанням проти міліцейського свавілля.

Саме після жорстокого силового розгону мирного Майдану «беркутівцями», українці вимагали докорінно змінити систему міліції - прокурорів - суддів. У цій трійці міліція відігравала найкривавішу роль, задокументовану фотокамерами і судово-медичними експертами. 

Сьогодні новостворена поліція продовжує свою ходу українськими містами, позиціонуючи себе як результат роботи громадянського суспільства та еволюції свідомості нації. 

Заступник голови МВС Ека Згуладзе, людина, зусиллями якої і була впроваджена реформа, не раз відзначала, що "копам" доведеться всьому вчитися самостійно на практиці, визнавши, таким чином, що від тримісячного навчання толку мало. 

У загальному доступі є інформація, про те, що велика кількість патрульних поліцейських столиці не мають досвіду водіння автомобіля, а особливо у великому місті. Тому мова про навики екстремального керування автомобілем годі й казати. Як результат - половина розбитого автопарку. 

Нещодавно поліція виявилася в центрі скандалу через випадок погоні за «BMW», який закінчився смертю людини. Зараз прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження і перевіряє правомірність дій співробітників, які відкрили вогонь під час переслідування автомобіля. Від пострілів поліцейських загинув пасажир авто - сімнадцятирічний юнак. Двоє інших пасажирів і водій машини затримані. 

Справа в тому, що така дисципліна, як стрільба по рухомій мішені взагалі в програму навчання патрульних поліцейських не входила. Тому поліцейський, який намагався влучити по колесах автівки, застрелив людину. 

Досить часто на шпальтах газет та загалом у ЗМІ можна зустріти гостру та обґрунтовану критику так званій реформі поліції. Експерти відзначають, що в основі реформи не може бути один тільки піар. 

Так чи інакше, новим патрульним поліцейським слід ще багато працювати, аби відточити свої професійні навики. 

Шанс на успіх мають лише ті реформи, які здатні сприймати критику і вдосконалюватись в процесі втілення. Реформи, які критику не сприймають, закінчаться швидко і безславно.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: полиция,Беркут,майдан,прокуратура,міліція,Ткачук,реформа МВД,судді
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.