Україні не потрібна федералізація!

14 березня 2016, 21:55
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
141
Україні не потрібна федералізація!

Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.

Саме так звучить друга стаття Конституції України. Той, хто заявляє про необхідність федералізації України , відділення Східних областей від України чи створення окремих земель, наприклад таких як Галичина, фактично прямо порушує основний закон нашої держави.

Звичайно, що за багатовічну історію України були прибічники ідеї  федералізації нашої держави. Зокрема, братство тарасівців, членами якого були такі відомі українці як Б. Грінченко та М. Коцюбинський та перший ідеолог українського націоналізму М. Міхновський, ще наприкінці ХІХ століття окреслювали майбутню українську державу як федерацію Лівобережної, Правобережної, Степової України, Кубані й Галичини. А відомий український політик, публіцист, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу В.Чорновіл ще наприкінці 90-их рр. бачив у складі Української Федеративної Народної Республіки такі землі, як Київщина, Поділля, Волинь, Галичина, Буковина, Закарпаття, Гетьманщина, Слобожанщина, Запоріжжя, Донеччина, Таврія (Чорноморія), а Крим – як незалежного сусіду, або автономну республіку в союзі з Україною. Та чи можна ініціатора проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акту проголошення Незалежності України, головного редактора підпільного українського часопису «Український вісник», який з 1970 року випускався у м. Львові, назвати сепаратистом? Очевидно, що ні. Адже ні тарасівці, ні В.Чорновіл не мали на меті відокремлення територій України та населення одне від одних, а лише  позбавлення нашої держави від московського централізму, щоб ми були справжніми та єдиними господарями на своїй землі.

Відмінними від поглядів патріотів, які боролися все своє життя за те, щоб Україна була вільною та незалежною, є погляди сучасних сепаратистів, які волають про необхідність розчленування території України. Поряд із  відомим усім поняттям «сепаратизм» виник термін «сепарашизм» - рух, штучно спровокований на території суверенної держави іншою країною, з метою анексії чи встановлення геополітичного контролю над певною територією. А друга частина терміну, не важко здогадатись, походить від назви країни, що вперше застосувала даний спосіб захоплення територій.

Люди,  затьмарені російською пропагандою, які здіймають стяги країни агресора, які на всі груди кричать, що вони «русские», навіть не розуміють, що є заручниками такого поняття як колабораціонізм. Впевнений, кожний із нас чув цей термін, при чому не раз. Та мало хто знає, що він означає співпрацю населення або громадян держави з ворогом в інтересах ворога-загарбника на шкоду самій державі чи її союзників.

Не шановані ніким сепаратисти, які не ідентифікують себе українцями, але й яких ніхто не чекає у Росії!!! Пам’ятайте, що кримінальним кодексом передбачена відповідальність за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій.

Хіба може людина, яка є зрадником, дворушником, рабом, через яку гинуть люди, бути прикладом для своїх дітей?Доки не пізно, схаменіться, перестаньте ділити Україна, бо не ви її створили. А люди, про яких говориться у вислові: Слава Україні! Героям слава!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: федералізація,Україна,суверенність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.