Закликаю всіх припинити спекуляції на темі виходу РПЛ з коаліції (ВІДЕО)

19 лютого 2016, 16:08
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
232

Ми вийшли з коаліції 1 вересня 2015 року, коли за наполяганням влади на догоду Кремлю парламент проголосував за антиукраїнські зміни до Конституції в частині надання особливого статусу для Донбасу

І сьогодні ми перебуваємо в опозиції до зовнішньополітичного і соціально-економічного курсу, який проводить влада.

Сьогодні з трибуни Верховної Ради я продемонстрував документи, які юридично засвідчують факт виходу РПЛ з коаліції. Зокрема: копію листа на ім'я спікера Гройсмана про вихід нашої фракції з коаліції, копію реєстраційної картки секретаріату голови ВР, де чітко зазначено, що лист отримано, витяг з протоколу засідання фракції РПЛ, на якому було прийнято рішення про вихід з коаліції та відповідну заяву фракції.

Ті, хто посилаються на регламент ВР, звинувачуючи нас у подвійних стандартах, не знають закону, на який посилаються. Адже в законі про Регламент НЕМАЄ ЖОДНОЇ ЗГАДКИ про порядок формування та припинення дії коаліції. Тому, що відповідний розділ був вилучений на вимогу Яунковича ще у 2010 році. Тепер це питання регулюється виключно Конституцією, у якій говориться лише про те, що фракції, які в сумі мають 226 голосів, формують коаліцію. Після виходу Радикальної партії, а від вчорашнього дня - "Батьківщини" і "Самопомочі" цих голосів немає. Отже, коаліції більше не існує. Крапка.

Наразі ми пропонуємо переформатувати коаліцію під нову програму дій та створити новий уряд.

Ключове для нас у новій коаліції - прийняття рішень, які дозволять радикально підвищити рівень життя громадян, подолати безробіття, зберегти країну.

Мій виступ сьогодні в парламенті на цю тему:

P.S. Ті, хто сьогодні намагається маніпулювати громадською думкою, мовляв Радикальна партія де юре в коаліції - впродовж вересня, жовтня, листопада, грудня, січня і частини лютого не мали сумнівів у тому, що наша фракція вийшла з коаліції. А нещодавно - як тільки ми закликали до формування нової коаліції - стверджують протилежне.

Певен, люди мудрі і не послухають дешевих політиканів - горе-маніпуляторів.

Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер опозиційної фракції Радикальної партії 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ляшко,Олег Ляшко,радикалньа партія олега ляшка,Ляшко РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.