НЕП: Україна на зламі епох.

18 лютого 2016, 09:23
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
36

Наша держава не має міцного фундаменту, ми не маємо незалежної преси!

Нова епоха починається лише на руїнах старої. Допоки Українська держава не позбавиться залишків "совкової" системи, вона не зможе говорити про ефективний сталий розвиток, - таку думку у своїй промові під час чергового засідання дискусійного клубу «НЕП» підкреслила відомий політичний та громадський діяч Інна Богословська.

Наша держава не має міцного фундаменту: у нас відсутні як професійні аналітики чи політики, так і школи, які зможуть дати хорошу освіту спеціалістам цієї сфери.

Ми не маємо незалежної преси, яка б могла об'єктивно висвітлювати інформацію, не підпорядковуючись інтересам олігархічних кланів. "Ми знаємо, як поведе себе звичайний українець, але не знаємо, як поведе себе багатій".

У зв'язку з переліченим, виникає істотний ризик остаточної руйнації Української держави зможе у найближчі роки.

 Для того, щоб врятувати державу ми обов'язково маємо подбати про важливі суспільні функції: зовнішній захист, внутрішню безпеку та інституції (медичну, освітню, наукову, культурну і т.д.). Сьогоденні інститути не здатні сприймати завдання, тим більше їх виконувати, бо кожен "вождь" робить все так, як йому вигідно. Необхідно якнайшвидше викоренити залишки "совкової" ідеології і почати змінювати свідомість людей.

Для початку системних зрушень у функціонуванні суспільно-економічного організму варто лише акумулювати волю та ідеї 4 відсотків активної спільноти, лідерів суспільної думки. Згодом, до них приєднаються чергові верстви небайдужих.

 Наразі основним завданням є оперативно розробити план дій та визначити засоби й ресурси їх реалізації. Слід якомога швидше донести нові ідеї до мас, щоб не втратити реальний шанс змінити не тільки свідомість народу, а їх майбутнє Української самостійної держави.

Адже ми вже переконалися у тому, що наше суспільство здатне самоорганізовуватись і рішуче відстоювати свої ідеали. Необхідність трансформації суспільної свідомості диктує час і ми не маємо права змарнувати наші історичні шанси на розвиток.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Україна,стратегія,розвиток суспільства
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.