Дайте людям гроші

01 лютого 2016, 16:41
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
149

Звернувся на погоджувальній раді до колег із закликом присвятити останній день поточної сесії вирішенню стратегічних проблем нашої країни і питанням економіки

Звернувся на погоджувальній раді до колег із закликом присвятити останній день поточної сесії вирішенню стратегічних проблем нашої країни і питанням економіки: зокрема, підвищення рівня життя громадян, подолання масштабного безробіття, створення нових робочих місць, збільшення зарплат і пенсій. 

Наголосив на тому, що підписані Президентом зміни до ЗУ "Про регламент", якими фактично змінили процедуру внесення змін до Конституції, прописану у Основному законі, є насправді легалізацією особливого статусу Донбасу і реалізацією плану Путіна по федералізації країни. Зазначив, що колеги, які голосували за зміни до регламенту, насправді скасували Конституцію і мають нести за це персональну відповідальність перед громадянами країни. 

Також закликав колег звернути увагу на зміни до Конституції у частині судочинства, які днями КСУ визнав легітимними. Процитував висновок одного із суддів КСУ Миколи Мельника, який заявив, що ці зміни не реформують судову систему, а лише створюють умови для ручного управління судовою гілкою влади Президентом. 

Нагадав, що фракція Радикальної партії підготувала альтернативний проект судової реформи, яким передбачено звільнення усіх суддів та прокурорів, адже це головна вимога суспільства на даний момент. Намагався переконати колег припинити дурити суспільство, імітуючи реформи і зберігаючи корумповану систему, яка раніше виконувала замовлення банди Януковича, а тепер виконуватиме замовлення нинішньої влади. На підтвердження своїх слів навів цілком красномовний приклад: шестеро суддів, які гвалтували Конституцію у 2010 на догоду Януковичу і відповідальні за узурпацію ним влади, зараз продовжують здійснювати так зване "Конституційне правосуддя". Запитав у парламентської більшості, скільки ще сидітиме на місцях центральна виборча комісія, яка вже другий рік працює без повноважень. Переконаний, що прохіндєя Охендовського, голову ЦВК, влада тримає з єдиною метою - фальсифікувати вибори на свою користь. 

Звернувся до колег із вимогою негайно прийняти законопроекти, які хоч трохи послаблять зашморг на шиї у людей, зокрема:

- про скасування оподаткування пенсій інвалідів, багатодітних сімей та осіб, що втратили годувальника;

- про подолання вето президента на законопроект про вихід жінок на пенсію у 55;

- про зниження ціни на газ для населення;

- про реструктуризацію боргів для фізичних осіб.

Глибоко обурений тим, що держава відмовляється вирішувати проблеми валютних позичальників. Хіба не держава має відповідати за діяльність уряду? А нащо тоді він треба? 

Навів приклад Сполучених Штатів, які демонструють зростання ВВП на 2,5 %. Чому? Бо 70% від зростання ВВП складає рівень купівельної спроможності населення, у якого високі зарплати і пенсії. А як наша країна може розраховувати на зростання економіки, якщо наші громадяни - жебраки?

Закликаючи до консолідації, я нагадав колегам про пам'ятну дату бою під Крутами, якій показує нам, що Україну губить не зовнішня агресія, а внутрішній розбрат. Сьогодні ситуація аналогічна: у тому, що люди жебракують, винен не Путін, а влада, яка довела до такого. Людям потрібно дати гроші, роботу і перспективу - тоді не буде внутрішнього розбрату. Я продовжую наголошувати: нам потрібна радикальна зміна економічної політики і реальні реформи, а не їх імітація!

ВІДЕО: Ляшко: Дайте людям гроші


Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ляшко,Олег Ляшко,Ляшко РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.