Цинічний розрахунок на коротку пам'ять

21 січня 2016, 15:19
Власник сторінки
Народный депутат Украины
1
251

Останнім часом на арену публічної діяльності виходить чимало адептів режиму колишнього президента, які тихо перечекали Євромайдан і тепер наважилися на повноцінний реванш.

У вітчизняному інформаційному просторі з’явилося чимало статей, інтерв’ю та коментарів першого заступника Глави Адміністрації Президента Януковича Андрія Портнова, проти якого в Україні порушено низку кримінальних справ, заступниці керівника того ж відомства при тому ж президентові Марини Ставнійчук, екс-регіоналки Олени Бондаренко, яка виступає в шоу-програмах російського пропагандиста Соловйова з відверто проросійською риторикою та ін. Сам факт публічного висловлення думок цими одіозними фігурами, безумовно, є позитивним, адже плюралізм ідей є невід’ємним атрибутом демократичного суспільства. Однак це жодним чином не впливає на цинічність і лицемірство змісту вказаних думок.

Поплічники біглого президента всі як один взялися «фахово» дорікати чинній владі у недотриманні прав громадян та в порушенні Конституції. Наприклад, пані Ставнійчук днями опублікувала статтю під назвою «Конституційна реформа: непродуктивний процес з продукування помилок», в якій ревно критикує суб’єктів реформування Основного Закону за непрофесіоналізм. Не мовчать і автори скандальної поправки до держбюджету (теж колишні регіонали), яка поставила під загрозу безвізовий режим з ЄС, виправдовуючи свої дії знову-таки побоюванням за порушення норм Конституції.

Таке сумлінне поборництво верховенства права і справедливості тепер демонструють люди, які ще вчора покірно ухвалювали закони 16-го січня, не виявивши в них ніяких порушень конституційних прав громадян навіть з повним арсеналом своєї компетентності, ті люди, які не бачили наруги над законністю під час подій на Майдані. І якщо вже говорити конкретно про Конституцію, то жоден з експертів режиму Януковича не виказав бодай критичного зауваження в 2010 році, коли Конституцію і форму державного правління було змінено не парламентом, а рішенням Конституційного Суду! Мабуть, фахівці з подвійними стандартами розраховують на коротку пам’ять виборців.

Однак найбільше в цій ситуації пригнічує те, що частина суспільства сліпо довіряє цим політикам і підтримує їх демагогію. Граблі нашої історії, схоже, таки незламні. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Янукович,Партія регіонів,експерти,конституційна реформа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.