Про що насправді треба домовлятись у Давосі

20 січня 2016, 17:42
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
282

Міністр фінансів України Наталія Яресько поїхала на Всесвітній економічний форум в Давосі

Міністр фінансів України Наталія Яресько поїхала на Всесвітній економічний форум в Давосі. Каже, що буде обговорювати досягнення України у виконанні програми реформ та подальшу фінансову підтримку держави з боку міжнародних партнерів.

Краще вона б домовилась там по-справжньому зняти борговий зашморг з наших дітей та онуків – провести реструктуризацію держборгу в інтересах України та українців, як ми пропонували з Viktor Halasiuk з 2014 року. Адже згідно результатів її ж перемовин українці протягом 20 років (з 2021 року) повинні будуть віддавати кредиторам до 40% економічного зростання з кожного відсотку росту ВВП понад 4%.

Реструктуризація держборгу ніби то була проведена у 2015 році. Але де ж зменшення навантаження держборгу на економіку та бюджетних витрат на сплату відсотків? На кінець листопада 2015 року держборг до ВВП – 80%, а на 2016 рік заплановано вже 86%! Одні тільки відсотки за вже взяті позики (навіть без повернення боргу) - друга найбільша видаткова стаття Держбюджету-2016 - 99,1 млрд грн. Для порівняння в 2015 році ця цифра була на 13 млрд грн меншою - 
85 млрд грн.

Суспільство чекає від міністра рішучих дій в інтересах України. Радикальна партія вимагає поставити руба питання про справжню реструктуризацію держборгу в інтересах українського народу і без зустрічних кабальних умов від кредиторів. Україна – форпост цивілізованого світу і заслуговує на це!

Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер опозиційної фракції Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ляшко,Олег Ляшко,Ляшко РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.