Державна зрада, пане Президенте?

13 січня 2016, 09:25
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
605

У діях українських високопосадовців, які відпустили Гризлова, містяться ознаки державної зради


Відпустити Гризлова - одного з організаторів військової агресії проти України, це те саме, якби радянські солдати відпустили Гітлера чи Гіммлера.

Я прошу Президента Порошенка відповісти на кілька запитань. Його відповіді, які, сподіваюся, не забаряться, чекають всі не байдужі громадяни.

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ
ПОРОШЕНКУ П.О.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

                                                            Шановний Петро Олексійовичу!

В умовах, коли триває збройна агресія Російської Федерації проти України, приїзд на її територію 11 січня 2016 року Бориса Гризлова, який є постійним членом Ради Безпеки Російської Федерації і відомий своєю антиукраїнською позицією, викликає суспільне несприйняття та негативний політичний резонанс.

Верховною Радою України було прийнято низку Постанов із Заявами або Зверненнями до Організації Об’єднаних Націй, парламентів іноземних держав, Європейського Парламенту, парламентських асамблей міжнародних організацій, Міжнародного кримінального суду, зокрема:
- про визнання Російської Федерації державою-агресором згідно з Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН 3314 "Визначення агресії" від 14 грудня 1974 року;
- про відсіч збройній агресії Російської Федерації та подолання її наслідків;
- про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо скоєння злочинів проти людяності та воєнних злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації та керівниками терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", які призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян;
- щодо створення міжнародного трибуналу для судового переслідування осіб, відповідальних за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysian Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 року;
- щодо продовження та посилення санкцій проти Російської Федерації за організацію терористичних актів в Україні.

Парламентом було ухвалено Закони України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» та «Про санкції». Також є чинним Указ Президента України №549/2015 від 17.09.2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Однак, незважаючи на заявлену офіційну позицію України та заклики парламенту до міжнародної спільноти щодо продовження та посилення санкцій проти Російської Федерації, українська влада дозволила приїзд на територію України високої посадової особи держави-агресора, яка брала безпосередню участь в ухваленні рішень про здійснення збройної агресії проти України, анексію та окупацію частини її території. Це - безпрецедентний випадок у практиці міжнародної дипломатії. Наприклад, в травні 1941 року заступника Гітлера Рудольфа Гесса під час прибуття до Англії було заарештовано та ув'язнено до початку Нюрнбергського трибуналу у 1946 році. Безумовно, переговори з представниками держави-агресора доцільно проводити, але для цього існують нейтральні території, той же Мінськ або Женева.

Враховуючи вищезазначене та керуючись статтями 16, 17 Закону України «Про статус народного депутата України», прошу Вас надати офіційні пояснення щодо причин та обставин приїзду до України постійного члена Ради Безпеки держави-агресора - Російської Федерації - Бориса Гризлова, безпосередньо причетного до ухвалення рішень щодо збройної агресії проти України, анексії та окупації частини її території.
Прошу Вас також надати детальні роз’яснення щодо повідомлень засобів масової інформації про приїзд Бориса Гризлова до Києва на Ваше особисте запрошення, а також про Вашу зустріч з ним 11 січня 2016 року та проведення санкціонованих Президентом Росії Володимиром Путіним сепаратних перемовин без участі міжнародних партнерів України за «нормандським форматом» - Німеччини та Франції, зокрема щодо остаточного прийняття змін до Конституції України в частині особливого статусу Донбасу до закінчення поточної сесії Верховної Ради України.

З повагою

Народний депутат України,
Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ООН,Рада,Росія,Радикальна партія,Борис Грызлов,Україна,Олег Ляшко,війна,агресія,Петро Порошенко,фракція РПЛ,окупація,ДНР,ЛНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.