Крим: чим гірше, тим краще

05 січня 2016, 20:43
Власник сторінки
Народный депутат Украины
5
622

Для того, щоб легітимізувати становище, при якому Крим залишиться без світла, Путін розпорядився провести телефонне опитування кримчан.

Для того, щоб легітимізувати становище, при якому Крим залишиться без світла, Путін розпорядився провести телефонне опитування кримчан з метою визначити, чи підтримує населення окупованого півострова укладення нового енергетичного контракту з Києвом, якщо в тексті угоди Крим буде визнано українським. Іншими словами, чи погодяться кримчани на формальну приналежність до України в обмін на електроенергію. В результаті опитування, 93% респондентів відмовилися від українського світла на користь «русского міра».

Фактично це відповідь на спроби блокадними методами повернути Крим до складу України. Вихована пропагандою масова свідомість «русского міра» влаштована за принципом: чим гірше, тим краще. Тобто, чим більше тиснуть «вороги», тим більше підтверджується правильність вибраного цивілізаційного шляху. Ця глибока емоційна переконаність представників «русского міра» у своїй правоті, в істинності своїх цінностей лише зміцнюється завдяки обмеженням, санкціям і блокадам. Тому поки Кремль володіє централізованою монополією на світогляд і ціннісну картину світу кримчан, поки російська пропаганда здатна уміло переконувати їх, що заради духовних скріп можна відмовитися від усіх можливих благ, прав і свободи, доти повернути Крим буде неможливо.

Відтак економічна блокада Криму необхідна лише в контексті нанесення збитків хиткій російській економіці, колапс якої здатен похитнути і політичний режим Путіна. Тільки тоді з’явиться реальний шанс деокупації півострова. Але ті, хто вважають, що погіршення умов життя, відсутність, світла, води, їжі і зарплат змусять кримчан схаменутися і слізно благати Україну прийняти їх назад, сильно помиляються. До тих пір, поки ми не отримаємо доступ до їх умів, навіть гуманітарна катастрофа не переконає мешканців Криму, як і всіх росіян, в тому, що вони живуть у світі тотального обману. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Русский мир,Крим,продовольственная блокада Крыма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.