Газова корупція перемагає

21 грудня 2015, 22:50
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
187

Фракція РПЛ вимагає від спікера Гройсмана негайно зареєструвати проект Постанови «Про проведення перерахунку ціни та газ для населення»


За командою голови Верховної Ради Апарат парламенту всупереч вимогам Закону про Регламент досі не зареєстрував та не оприлюднив на веб-порталі Верховної Ради текст та супровідні документи до поданого нами 21 грудня 2015 року проекту Постанови «Про проведення перерахунку ціни на газ для населення».

Вказаним законопроектом ми пропонуємо доручити уряду негайно перерахувати ціну на газ, який отримують громадяни. Нагадаю, що "Нафтогаз" знизив ціну на газ для промисловості до 5 тисяч гривень за тисячу кубів. Ми вимагаємо, щоб для громадян ціна на газ була не вищою.

Зауважу, що під час роботи третьої сесії Верховній Раді всі законопроекти, які вносились фракцією Радикальної партії та стосуються вирішення на законодавчому рівні питань, пов’язаних із формуванням справедливої ціни на природний газ, реєструються із порушенням Регламенту та із запізненням оприлюднюються на сайті Верховної Ради.

Хоча для громадян України це вкрай важливі законопроекти, адже йдеться про формування ціни на газ, яку вони сьогодні не в змозі оплатити, навіть маючи субсидії.

Сьогодні ціна на газ є штучно завищеною, про це свідчать численні документи, ціну знижують вибірково, навіть для підприємств, які самостійно можуть його купувати, проте громадянам досі залишають найвищу ціну – по 7 грн. 18 коп. за 1 кубічний метр.

Ми, найбагатша країна, яка добувала ще в 2014 майже 20 млрд. кубічних метрів газу, в цьому році знизили видобуток до 13,9 млрд. кубічних метрів газу, по запасах природного газу займаємо третє місце у світі, а уряд продовжує закуповувати імпортний природний газ по завищеній ціні, а високою рентою знищує власну газодобувну галузь, продаючи газ для громадян по ціні майже втричі вищій, ніж купує.

Фракція РПЛ вимагає від спікера Гройсмана негайно зареєструвати проект Постанови «Про проведення перерахунку ціни та газ для населення», а також включити до порядку денного сесії та розглянути законопроекти:

1. Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою усунення Президента України від здійснення ним не встановлених Конституцією України повноважень у сферах діяльності національних комісій, які здійснюють державне регулювання енергетики та комунальних послуг, ринків цінних паперів і фінансових послуг, зв'язку та інформатизації, що призвело до штучного підвищення ціни на природний газ для населення та спричинило інші негативні наслідки для економіки держави» (реєстрац. номер 3386 від 30.10.2015 року).

2. Проект Постанови про ліквідацію НАК "Нафтогаз України" (реєстрац. номер 3306 від 09.10.2015 р.)
Тільки чистий прибуток НАК «Нафтогаз України» становить майже половину ціни на газ для населення. Оце і є корупція, за яку ми всі сплачуємо з власних кишень!



Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер опозиційної фракції Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: газ,Нафтогаз,корупція,парламент,Володимир Гройсман,Олег Ляшко,Петро Порошенко,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.