Спіч Байдена -"курча по київськи"- 2? (ВІДЕО)

09 грудня 2015, 11:46
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
555

Вчора ми всі отримали незабутнє враження від виступу віце-президента США Джо Байдена в українському парламенті


Вчора ми всі отримали незабутнє враження від виступу віце-президента США Джо Байдена в українському парламенті. Це було справжнє видовище та майстер-клас ораторського мистецтва для всіх нас.

А потужний пафос виступу з наголосом на особистій відповідальності кожного з нинішніх народних депутатів за успіх у становленні вільної демократичної європейської української нації цілком відповідав значенню історичного моменту. Так, доля нації і її майбутнє в наших руках! Дякую пану Байдену за це нагадування. Думаю, для багатьох в парламентській залі воно було не зайвим.

Водночас змістовна частина виступу справила далеко неоднозначне враження. Справжнім шоком стали запропоновані ідеї щодо федералізації України та автономії для Донбасу. Зокрема в контексті дивних паралелей між історією та устроєм США і України. Для нас очевидно, що запропоновані Байденом "автономні штати" для Донбасу – це шлях до знищення України.

Так само, фактичним маніфестом політики умиротворення агресора прозвучали заклики до зміни Конституції, амністії бойовикам та виборів на окупованому Донбасі, що разом призведе до легалізації ракової пухлини сепаратизму всередині України.

Нам чітко нагадали про виконання наших зобов’язань за вкрай сумнівними «мінськими угодами». Однак ми не почули жодного слова від віце-президента США про виконання безсумнівного Будапештського меморандуму. Коли і як наш стратегічний партнер почне виконувати власні зобов’язання про гарантії безпеки України, надані нам в обмін на наш найбільший безпековий і військовий актив за всю нашу історію – ядерну зброю?

Тож, частина виступу пана Байдена болісно нагадала виступ майже 25 років тому іншого шановного американського гостя – президента США Джорджа Буша-старшого. Виступ, який увійшов в історію під промовистою назвою «курча по-київські». Тоді, 1-го серпня 1991 року пан Буш, що приїхав до Києва на допомогу Москві, застерігав українських депутатів від «самовбивчого націоналізму» та закликав до збереження СРСР. Теж проводячи штучні паралелі між країною емігрантів США та Радянською імперією народів. А вже через 3 тижні Верховна Рада проголосила Акт про незалежність України.

Я задаюся питанням: а чи не з’явиться в книжках з історії виступ «курча по-київські»–2? Коли воля і дух українців знову спростують песимістичні прогнози наших закордонних партнерів.

Не маю сумніву, що так буде і в цей раз. Слава Україні!


Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер опозиційної фракції Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Байден,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Джо Байден,радикалньа партія олега ляшка,Ляшко РПЛ,промова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.