Росія виходить з ізоляції?

19 листопада 2015, 12:20
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
105
Росія виходить з ізоляції?

Посилення терористичної загрози з боку «Ісламської держави» змусило світову спільноту об’єднатися.

Саміт G-20 показав - Захід не стане відгороджуватися від співпраці з Росією, зважаючи на зростаючу терористичну загрозу. Недвозначні сигнали на адресу Путіна можуть означати, що Європа разом із США готові до компромісів і нормалізації відносин з Росією.

Якщо буде створена єдина коаліції для боротьби з тероризмом, російський лідер має всі шанси повернути свій статус, а Росія - вийти з ізоляції. Перші кроки у цьому напрямку вже зроблені. У Кремлі поступово зникає гостра критика в адресу американського лідера. В США - перестали звинувачувати російську сторону в неточних розрахунках під час авіаударів по сирійським об’єктам. Якщо раніше Москва самостійно займалася плануванням бойових дій у Сирії, то зараз вона координує майбутні військові заходи із західними партнерами.

Щоб не говорили, подібна співпраця знижує напругу між країнами Заходу та Росією. Звичайно, про повне порозуміння говорите ще досить рано, але військове співробітництво може призвести до змін у політичній кон’юнктурі.

Для України це може означати одне - про агресію путінського режиму на території нашої держави будуть поступово забувати. І хоча в ЄС вже заявили про подовження санкцій проти РФ, однак треба приготуватися до того, що Європа може у будь-який момент відступити, якщо цього вимагатимуть обставини.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.