Тарифний Майдан змінює форму

17 листопада 2015, 10:06
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
3
314

Протягом місяця під стінами Кабінету міністрів України стоїть Тарифний Майдан

Протягом місяця під стінами Кабінету міністрів України стоїть Тарифний Майдан. Ні в дощ, ні в холод акція не припинилась ні на хвилину. Навпаки - приходили нові люди, з'являлись нові намети, дедалі більше волонтерів приносили чай, їжу, дрова, буржуйки, матраци, спальні мішки і т.д.

За цей час у Тарифному Майдані взяли участь десятки тисяч громадян з усіх куточків нашої України. Як і попередні Майдани, починаючи з 1990 р., він традиційно став відповіддю суспільства на байдужість влади.

На цей раз - до проблем, пов’язаних із соціально-економічним пограбунком народу і загрозами фізичному виживанню мільйонів українців через захмарне підняття владою в інтересах олігархів комунальних тарифів – плати за газ, тепло, електроенергію, гарячу воду. А однією з цілей Тарифного Майдану стало викорінення корупції в тарифному ціноутворенні та встановлення економічно обґрунтованих тарифів.

Сподівання влади та пророкування «експертів», що Тарифний Майдан зникне одразу після місцевих виборів 25 жовтня, оскільки він начебто є передвиборною технологією і піаром РПЛ, не виправдалися. Попри спроби ігнорувати чи замовчувати акцію з боку влади, попри інформаційну блокаду, Тарифний Майдан став помітним явищем громадського протесту. Він, зрештою, домігся уваги Президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради і змусив владу йти на поступки. Передусім завдяки мужності, рішучості та терпінню тих тисяч українців, які продовжували стійко відстоювати права та інтереси свого народу.

Спільними зусиллями досягнуто кількох важливих результатів. Парламент продовжив мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. На нашу вимогу парламент розглядає законопроект про значне зниження рентної плати на видобуток вітчизняного газу, що дозволить знизити його ціну для населення.

Однак інші наші вимоги досі не виконані.

Водночас останнім часом значно загострилася безпекова і зовнішньо-політична ситуація в Україні та світі. Відбулася різка військова ескалація на східному фронті: відновилися періодичні бойові дії на Донбасі, зросла кількість жертв серед українських військових. Скориставшись тим, що міжнародну увагу в світі нині відтягнула війна з «Ісламською державою» у Сирії, криза біженців у Європі та терористичні акти в Парижі, Путін вирішив, що це розв’язує йому руки в Україні. Тож ми стоїмо перед реальною загрозою відновлення бойових дій на Донбасі, масштабних провокацій і навіть терористичних актів по всій території України.

З багатьох джерел знаю про високий рівень терористичної загрози з боку проросійських бойовиків, які з метою дестабілізації ситуації в Україні планують вчинити ряд терористичних атак і провокацій у Києві та великих містах країни. Однією з потенційних цілей є масові заходи, які проводять РПЛ та інші демократичні сили і які є вразливими до терористичних ризиків.

У цих умовах ми не можемо ставити під загрозу життя, здоров'я і безпеку наших прихильників чи будь-кого із співгромадян.

З огляду на це Радикальна партія прийняла важке, але відповідальне рішення достроково згорнути наметове містечко Тарифного Майдану на час ескалації ситуації на фронті і загрози терористичних актів і перейти до іншої форми протесту. Від сьогодні по всій країні стартує збір підписів проти здирницьких тарифів.


Ми продовжуємо вимагати від влади: зниження тарифів, збільшення норми споживання газу під час опалювального сезону з 200 до 400 куб м, ліквідація корумпованого "Нафтогазу" і неконституційно створеної Президентом НКРЕКП.

За підсумками виборів Радикальна партія отримала фракції в 17 обласних радах і сотнях районних і міських рад. У кожній з цих рад понад 2500 депутатів-радикалів ініціюватимуть відповідні звернення до Президента, уряду і парламенту.

Тарифний Майдан - живий. Але в силу ситуації в державі він змінює свою форму.

Боротьба триває.


Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер опозиційної фракції Радикальної партії 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,Ляшко РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.