Для «ваших і наших»

16 листопада 2015, 09:40
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
67

Чи знайде Порошенко компромісну фігуру для «ваших і наших», або, як і раніше, призначить людини, готового виконувати будь-які його вказівки?

Зміна керівництва Генеральної прокуратури України - питання, яке вже давно турбує нашу державу. На разі депутатам вдалося зібрати 130 зі 150 підписів, щоб ініціювати відставку Віктора Шокіна. Основними аргументами для звільнення виступають: відсутність результатів у розслідуваннях проти представників колишньої влади; млява боротьба з корупцією та її покривання всередині відомства; затримка з реформами прокуратури; участь у вибірковому переслідуванні неугодних.

Прокурорська правда подає список претендентів на місце Шокіна, і з вигляду на всю картину в цілому, зайняти його може будь-хто.

Шокін піде і питання тільки в тому, коли саме і хто його замінить. Активно у владі ведуться розмови про трьох кандидатів: голови фракції БПП Юрія Луценка, губернатора Донецької ВГА Павла Жебрівського і замгенпрокурора Давида Сакварелідзе. Зараз список поповнився ще двома прізвищами - головою СБУ Василем Грицаком і колишнім захисником Юлії Тимошенко у газовій справі Миколою Сірим. Дуже хоче зайняти крісло генпрокурора і Віктор Чумак - народний депутат від БПП. Крім них, на главу відомства претендують ще й два заступники Шокіна - Анатолій Матіос і Юрій Севрук. Тобто ліс рук, але чи зможуть хоч якісь руки стати дієвими у цій сфері.

Ми також маємо розуміти, що його кандидатуру вносить Президент. З цього випливає, що в першу чергу  ця людина має бути особисто відданою Порошенко. Прокуратура є одним із головних важелів політичної боротьби, тому її керівник повинен, в першу чергу, покірно виконувати доручення Порошенко.

Постає питання: Чи знайде Порошенко компромісну фігуру для «ваших і наших», або, як і раніше, призначить людини, готового виконувати будь-які його вказівки? 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Генпрокуратура,ГПУ,Петр Порошенко,Виктор Шокин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.