Українська відповідь Кремлю

13 листопада 2015, 16:25
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
126
Українська відповідь Кремлю

Як і очікувалось, переговори з Росією стосовно виплати боргу Януковича зайшли у глухий кут.

Відмова прислухатися до здорового глузду та погодитися на реструктуризацію боргових зобов’язань України можуть залишити Росію ні з чим. Крім РФ, всі міжнародні кредитори пішли на зустріч українській стороні.

Подібні дії Москви свідчать лише про те, що у Кремлі продовжують марити поверненням свого привілейованого статусу у взаємовідносинах з Україною. Купивши за 3 млрд. дол.  прихильність Януковича, Росія знову маніпулює Києвом за допомогою цих самих грошей. Однак цього разу на жодний позитивний результат їй не варто навіть сподіватися. Глава уряду в черговий раз заявив, що у разі відмови РФ від реструктуризації українського боргу буде введено мораторій на будь-які грошові виплати російській стороні. За такого сценарію Росія взагалі нічого не отримає. Замість того, щоб погодитися на загальні умови та у подальшому отримати дивіденди, через власні амбіції Москва добровільно позбавить себе 3 млрд доларів.

У Росії залишилося не так багато часу, аби зробити правильне рішення - в першу чергу для себе. Повернути власні гроші вона зможе, лише знайшовши консенсус з Києвом. Відтак, намагаючись зробити гірше Україні, російська влада завдає удару по російській економіці. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.