Путінський варіант врегулювання конфлікту в Сирії

12 листопада 2015, 12:29
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
24
Путінський варіант врегулювання конфлікту в Сирії

Схоже, трагедія російського літака над Синаєм разом з іншими прорахунками Москви у Сирії змусили її змінити стратегію: перейти з військових бомбардувань до дипломатичного діалогу.

Російська сторона представила документ, який повинен сприяти вирішенню конфлікту між владою та опозицією в Сирії.

Стало цілком очевидно, що авантюрний план Росії по підтримці військової кампанії Башара Асада проти сирійської опозиції провалився, змусивши її відступити та прислухатися до пропозицій Заходу. Однак попри все, у Кремлі не зникає впевненість у тому, що вони краще за інших знають, як правильно врегулювати сирійську кризу.

Згідно із документом, запропонованими Росією, в Сирії потрібно встановити перехідний період терміном на 18 місяців, після якого будуть проведені президентські вибори. Доля Асада, щоправда, залишається невідомою. Єдине, що точно не зможе робити діючий сірійський лідер - очолювати конституційну комісію. Крім того, не виключається участь Асада і в майбутніх президентських виборах.

Таким чином, Росія не залишає надії знову просунути у владу президента, який став причиною збройної агресії та релігійно-етнічної ворожнечі у сирійській державі . У Кремлі знову не чують вимоги опозиції усунути від влади Башара Асада та унеможливити його участь у майбутніх виборчих перегонах.  Крім того, російська сторона залишає за собою право визначати, які сирійські групи вважатимуться партнерами, а які -"терористами" .  Відтак, Росія ще раз показала, що її не цікавить встановлення миру в Сирії. Головна ціль Москви залишається незмінною – легалізувати своїх маріонеток у псевдодемократичний спосіб.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Росія,Сирія,Башар Асад
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.