Розповів Могеріні - що потрібно Україні

10 листопада 2015, 12:21
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
137

Зустрівся з Високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федерікою Могеріні

Вчора під час зустрічі з Високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федерікою Могеріні повідомив їй своє бачення розвитку ситуації в Україні за майже рік, що минув від нашої останньої зустрічі (17 грудня 2014 р.).

Поінформував Єврокомісара, що Україна постала перед новою небезпекою - спробами Президента Порошенка встановити новий авторитарний режим в країні. Ми знову спостерігаємо в Україні грубі порушення прав людини і верховенства права, намагання знищити парламентаризм, початок політичних репресій, нові атаки на свободу слова та спроби фальсифікації виборів. Так,
- нині в тюрмах знаходиться більше патріотів ніж за Януковича чи Кучми, зокрема і незаконно заарештований член фракції РПЛ Ігор Мосійчук;
- 2 місяці тому найпопулярніші телевізійні політичні дебати в країні були зняті з прямого ефіру за кілька хвилин до їх початку, а в цю суботу вперше за 10 років не вийшло в ефір найпопулярніше сатиричне шоу. Тож влада боїться вже не лише публічних політичних дискусій, але й політичної сатири;
- вже понад 17 місяців через невиконання Президентом Порошенком Конституції України в країні діє нелегітимна Центральна виборча комісія, а недавні місцеві вибори були вкрай брудними та супроводжувалися масою порушень, зокрема підкупом виборців та фальсифікаціями з боку влади.

Унікальний після Майдану час для радикальних реформ в країні марнується. Замість цього – імітація реформ і продовження масштабної корупції та пограбування країни олігархічними кланами.

Відбувається повернення до стилю управління Януковича. І головний центр корупції – це Адміністрація Президента.

В результаті громадяни країни катастрофічно бідніють. А це загрожує в подальшому соціальним вибухом.

Особливо небезпечною є проблема захмарних тарифів на комунальні послуги та енергію. Адже для мільйонів громадян на перше місце виходить фізичне виживання. Наміри влади посадити половину населення на субсидії принципово невірні. Необхідне збільшення зарплат та пенсій, з одного боку, та зменшення тарифів, зокрема за рахунок ліквідації корупційних схем, з іншого.

Також дуже важлива радикальна реформа системи правосуддя. Вона має реалізувати запит українського суспільства на знищення всеосяжної корупції у судах. Лише реформа, що передбачатиме радикальне очищення і повне оновлення 8-ми тисячного корпусу українських суддів, так само як і 15-ти тисячного корпусу прокурорів, відкриє шлях до чесного і справедливого суду та знайде розуміння і довіру наших громадян.

І останнє, про що я заявив пані Могеріні. Так звані «мінські угоди» на наше переконання є антиконституційними та не відповідають міжнародним зобов’язанням «ядерних держав» щодо безпеки України. Це стосується як змін до Конституції, так і трьох нав’язуваних Україні законів – про особливий статус Донбасу, про особливі вибори на окупованих територіях та про амністію усім терористам і бойовикам.

Ми переконані, що «мінські угоди» реалізують план Путіна з формування ракової пухлини всередині України у вигляді особливого статусу Донбасу під контролем Кремля, що пускатиме метастази в інші регіони і як якір утримуватиме Україну від руху до цивілізованого європейського життя.

Тому закликав Єврокомісара перейти до принципово іншого формату переговорів за участі країн-підписантів Будапештського меморандуму про безпекові гарантії України у зв’язку з її ядерним роззброєнням, передусім за участі США. А також за участі Європейського Союзу в цілому.


Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер опозиційної фракції Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ляшко,Олег Ляшко,радикалньа партія олега ляшка,Ляшко РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.