Рада перекриває шлях до Європи

06 листопада 2015, 12:59
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
97
Рада перекриває шлях до Європи

Україна в черговий раз продемонструвала ЄС відсутність чіткої позиції та одностайності у питанні лібералізації безвізового режиму.

Україна в черговий раз продемонструвала ЄС відсутність чіткої позиції та одностайності у питанні лібералізації безвізового режиму. Вчорашнє засідання Верховної Ради не принесло позитивних зрушень у процес виконання вимог Єврокомісії. Провал в ухваленні поправки до Трудового кодексу про заборону дискримінації, невдале голосування за створення Нацагенства з розшуку та повернення активів і, як наслідок, перенесення голосування за «європакет» на 10 листопада залишають мало шансів для вдалого завершення переговорів щодо скасування візового режиму між Україною та ЄС.

В Єврокомісії вже натякнули, що відсутність змін в українському законодавстві та бездіяльність щодо боротьби з корупцією позбавить Київ не лише безвізового режиму, але і припинить фінансування відповідних проектів. Наприклад, вчора депутат Європейського парламенту Пятрас Ауштрявичюс прямо заявив, що Європа розчарована ходом подій і може звернути свої плани по євроінтеграції України. Крім того, поповзли чутки про відмову Єврокомісії у фінансуванні антикорупційної прокуратури через втрату довіри до українських реформ. Якщо це трапиться, то її створення буде відкладено на невизначений термін, а безвізовий режим стане лише примарою.  

Безвізовий режим з ЄС міг би стати вагомим досягненням влади, нівелювавши її окремі невдачі, такі як повільне просування реформ, затягування процесу боротьби з корупцією, коаліційна нестабільність.

В України залишилося зовсім мало часу, щоб виконати зобов’язання перед ЄС. Політикам необхідно нарешті вирішити суперечності, об’єднати зусилля та проголосувати за «безвізові» закони, і тим самим показати прогрес у реалізації євроінтеграційного курсу. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Верховная Рада,безвізовий режим,Євросоюз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.