Істерична ностальгія за СРСР

04 листопада 2015, 16:17
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
97
Істерична ностальгія за СРСР

Пройшло більше двох десятків років з того моменту, як держава Радянській Союз перестала існувати, але, схоже, в Росії досі не примирилися з цим фактом.

Пройшло більше двох десятків років з того моменту, як держава Радянській Союз перестала існувати, але, схоже, в Росії досі не примирилися з цим фактом. Неодноразові заяви Путіна про розпад Радянського Союзу як найбільшу геополітичну катастрофу ХХ століття, відродження піонерського руху, а тепер і друга поспіль вимога депутата Держдуми Євгена Федорова притягти до відповідальності винних у розпаді СРСР засвідчують, що росіяни плекають думку про відродження колись великої держави.

Намагання віднайти зовнішні причини краху радянської системи свідчать про повне нерозуміння російською елітою реальних причин її розпаду. Це призводить до повторення помилок, які здійснювала радянська влада.  

Культ вождя, який існував у Союзі, став відмітною рисою Росії. Монополія на засоби насилля, приватизація державою ЗМІ, боротьба з опозиційними режиму персоналіями дозволяє робити паралелі з країною, кінець якій було покладено майже 25 років назад.

Але чим більше Росія стає схожою на Радянській Союз, тим ближче вона наближається до тих стандартів, які зруйнували радянську імперію. І впевненість у власних силах та підтримка населення в будь-який момент можуть змінитися безсиллям влади і тотальним розчаруванням у ній суспільства. Адже колесо історії не може зупинитися, як би цього хтось не хотів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Росія,СРСР,політика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.