Скарбнички суддів

03 листопада 2015, 11:23
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
49

Рівень корупції зростає і можновладці разом із сім'ями заводять все більше скарбничок.

Друзі, ми часто з вами говоримо про те, що українська влада, українські політики напихають собі кармани грошима, які належать народу. Чому така фінансова різниця у влади з народом? Наче ж боремося за одну ідею, за одну державу, за одну Батьківщину. Рівень корупції зростає і можновладці разом із сім'ями заводять все більше скарбничок.

Цікавим прикладом аналізу подібних родин є дослідження  експертів Transparency International Україна "Декларації без декорацій", про яку пише "ЛІГАБізнесІнформ" та "Прокурорська правда".

Я згоден з твердженням інформаційних порталів, що багато суддів і члени їх сімей в Україні дуже щасливі люди.  А як інакше то, якщо вони  регулярно виграють у лотереї та ще й до того ж отримують вдосталь дорогих подарунків від  щедрих друзів і родичів.

За словами Прокурорської правди, 10 служителів Феміди зі столиці отримали минулого року понад півмільйона гривень як виграшів або подарунків (ця графа декларації не деталізується). У чотирьох дана стаття доходу перевищила 1000000, у двох - 1,5 мільйона гривень.

Хотілося б зазначити, що згідно ст. 23 Закону "Про запобігання корупції", максимальна вартість подарунка суддям від однієї людини не може перевищувати одного прожиткового мінімуму (у минулому році - 1 176 гривень) за один раз і два (2352 гривень) - сумарно за рік. Але в той же час, ці обмеження не поширюються на членів сімей і подарунки, зроблені близькими людьми.

В приклад можна поставити суддю Окружного адміністративного суду Києва Олену Соколову, яка отримала подарунків і виграшів більш ніж на мільйон гривень. Тобто виходить, що її обдарило 450 осіб (якраз Верховна Рада), або облагодіяв багатий родич. Але не з найближчих: сумарно сім'я Соколової заробила трохи більше 100 тисяч гривень. Ще один варіант - судді дуже пощастило в лотереї.

 Найщасливіша (або найвдаліша) - сім'я судді Апеляційного адміністративного суду Києва Наталії Троян: 1,65 мільйона гривень подарунків, призів, виграшів. Сама суддя задекларувала за цією статтею доходів 589000 гривень, а ще понад 1 мільйон гривень у сімейний бюджет принесли її родичі.

Також неабияк пощастило й сім'ям суддів Наталії Литвиної, Олега Білоцерківця, Андрія Горяйнова, Олександра Хімлі і Тараса Ліщука. Не привертати уваги до близьких і самим задекларувати виграші і / або подарунки, крім Соколової, вирішили Володимир Борденюк, Тетяна Величко та Валерій Кузьменко.

У будь-якому випадку, навіть побіжний аналіз показує аномально високу кількість щасливих людей серед київських суддів і членів їх сімей. Або у них багато вельми багатих і щедрих близьких родичів.

"Прокурорська правда" та "ЛІГАБізнесІнформ"  представляє топ-10 найбільш обдаровуваних суддів Києва.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.