Що заважає безвізовому режиму з ЄС

02 листопада 2015, 16:14
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
70
Що заважає безвізовому режиму з ЄС

Сьогодні на порядку денному стоїть питання лібералізації безвізового режиму України з ЄС.

Сьогодні на порядку денному стоїть питання лібералізації безвізового режиму України з ЄС. Щоб наблизитись до бажаної мети, цього тижня Верховна Рада повинна розглянути та ухвалити низку важливих законопроектів, які вплинуть на наші шанси досягти результату.  Для цього парламентаріям вкрай необхідно знайти порозуміння та бути одностайними під час голосування. Адже ми говоримо про реалізацію тієї мети, яка була поставлена ще Майданом.

Не можна дозволити, щоб особисті конфлікти та політичні амбіції стали перепоною на шляху до спрощення візового режиму між ЄС та Україною. Будь-які міжвідомчі конфлікти з приводу виконання вимог Європейської комісії можуть позбавити нашу державу надії на позитивне вирішення даного питання. Скандали за участю МЗС та Генпрокуратурою дискредитують Україну в очах європейської спільноти. Непорозуміння всередині українського політикуму загрожує іміджу нашої країни та ставить під сумнів її здатність виконувати взяті на себе зобов’язання. Якщо самостійне налагодження взаємодії між інституціями є проблемою, тоді до цього процесу має долучитися третя сторона. Президент, як гарант виконання вимог Єврокомісії, повинен сприяти всебічному конструктивному діалогу щодо втілення плану дій візової лібералізації.

На даний момент для України існує лише один вихід – виконати зобов’язання перед ЄС шляхом вирішення суперечностей та об’єднання зусиль. А майбутнє голосування депутатів за «безвізові» закони визначить, наскільки Україна прогресує у реалізації євроінтеграційного курсу. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Верховная Рада,Україна,політика,безвізовий режим,Євросоюз,візи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.