Кілька слів про Павлоградський інцидент

28 жовтня 2015, 16:39
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
52
Кілька слів про Павлоградський інцидент

Невеличке місто Павлоград на Дніпропетровщині виявилось у центрі нового скандалу.

Невеличке місто Павлоград на Дніпропетровщині виявилось у центрі нового скандалу. Своїм рішенням ЦВК віддало перемогу на місцевих виборах члену «Опозиційного блоку» Анатолію Вершині, тим самим усунувши від подальших виборчих перегонів героя АТО та кандидата від партії «УКРОП» Євгена Тєрєхова. Відміна Центрвиборчкомом законного другого туру викликала обурення місцевої громади.

 У Павлограді, населення якого складає понад 90 000 осіб, згідно з чинним законодавством передбачено проведення другого туру у разі, якщо жоден із кандидатів не набере абсолютної більшості голосів. Проте у ЦВК вирішили сфальсифікувати інформацію держреєстру України і, спростивши собі життя, провести місцеві вибори за мажоритарної системи відносної більшості.

Маніпулюючи даними, ЦВК ставить під сумнів свою легітимність та підриває довіру громадян до власної інституції. Цілком природно, що серед населення поширюються чутки про змову членів Центрвиборчкому з представниками окремих політсил.

Ситуація, що склалася у Павлограді, ставить перед керівництвом країни важливе завдання - зупинити свавілля чиновників та створити дієві засобів для контролю за їхньою діяльністю на всіх рівнях державної влади. Без вирішення даної проблеми подолання корупції стане недосяжним завданням, що завадить повноцінній реалізації задуманих реформ та трансформації політичної системи України. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ЦВК,вибори,Вибори-2015
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.