Сюрпризи місцевих виборів

27 жовтня 2015, 16:27
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
69
Сюрпризи місцевих виборів

Сучасний публічний дискурс рясніє повідомленнями про те, чи принесли місцеві вибори сюрприз, що засвідчує очікування суспільства на несподіванку.

Сучасний  публічний дискурс рясніє повідомленнями про те, чи принесли місцеві вибори сюрприз, що засвідчує очікування суспільства на несподіванку. Більшість політичних сил мала настільки рівні шанси, що остаточний результат передбачити було вкрай важко.

В тоталітарних та авторитарних системах момент непередбачуваності відсутній. Результати виборів, навіть якщо вони мають місце, все-одно відомі. За прикладом не треба далеко ходити - достатньо поглянути на сусідні Росію та Білорусь. Навколо виборів Путіна та Лукашенко ніколи не має інтриг, їх результат навряд чи когось здивує.

Об’єктивно всі люди думають по-різному, але результат виявляється різним за демократичної і авторитарної системи. Момент непередбачуваності для української громадськості означає, що наша держава дійсно має необхідні атрибути демократії. Не можна поставити під сумнів, що спроможність громадян зробити вільний вибір, який чітко відіб’ється на підсумках голосування, є індикатором демократичних перетворень, які зараз тривають в Україні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.