Вибори у Харкові та Дніпропетровську є сигналом для коаліції

26 жовтня 2015, 17:58
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
198
Вибори у Харкові та Дніпропетровську є сигналом для коаліції

Місцеві вибори продемонстрували, що Україна стала на шлях демократичних зрушень.

Місцеві вибори продемонстрували, що Україна стала на шлях демократичних зрушень. І хоча загалом низьку явку виборців не можна вважати сюрпризом, самі вибори пройшли у нетипово жорсткій конкурентній боротьбі. Протистояння колишніх регіоналів з проєвропейським блоком політиків набуло дуже гострого характеру. Особливо це помітно в південно-східних регіонах.

Найбільшу стурбованість викликають результати виборів у Харкові та Дніпропетровську. Так, на Харківщині перемогу здобув чинний мер Геннадій Кернес, якого підозрюють у злочинах проти активістів харківського Євромайдану. В Дніпропетровську фактично на рівні з Філатовим від  «УКРОПу» фінішував представник «Опозиційного блоку» Вілкул. Враховуючи значний сепаратистський потенціал південно-східних областей обрання до місцевої влади колишніх регіоналів містить відкриту загрозу дестабілізації становища у регіоні.

Така ситуація є тривожним сигналом для всіх проєвропейських політичних сил, насамперед парламентської коаліції, які задля збереження євроінтеграційного курсу України мають об’єднатися, а не розхитувати і без того нестійку парламентську більшість.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Харків,вибори,Дніпропетровськ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.