Цивілізоване поводження зі зброєю починається з інформування населення

19 жовтня 2015, 15:01
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
87

Чимало українців і досі вважають, що нелегальна зброя може їх захистити. Стається нерідко навпаки: таке придбання більше загрожує власникові, а не злочинцю.

У той самий день, як понад два тижні тому в штаті Орегон у США 26-річний американець розстріляв десятьох студентів, а сімох поранив, в Україні стартував місячник добровільної здачі нелегальної зброї.

Тепер, коли місячник перейшов свій екватор, можемо говорити про перші його результати. Вони поки що невтішні. Можливістю звільнення від кримінальної відповідальності за здачу зброї скористалися вдвічі менше громадян, ніж торік (450 громадян у жовтні 2014 року та лише 120 упродовж першої половини жовтня у 2015 році).

Невже легше запроторювати людей за грати на 7 років, ніж проводити інформаційну чи освітню кампанію серед населення щодо небезпеки нелегального обігу зброї та вибухівки?

Держава має, нарешті, серйозно взятися за посилення контролю за зброєю й невідкладно розпочати активно формувати обізнаність громадян з цих питань.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.