РЕПРЕСІЇ І ПІДКУП ВИБОРЦІВ ПІСЛЯ... МАЙДАНУ. ЩО ДАЛІ - "КОЛІЇВЩИНА"?

15 жовтня 2015, 10:17
Власник сторінки
Народний депутат України
0
112

12 жовтня у Полтаві народний депутат України Юрій Бублик (ВО "Свобода") провів прес-конференцію для місцевих засобів масової інформації, головними темами якої були: політичні репресії, брудні виборчі

Влада робить із патріотів "ворогів народу"

Прес-конференція відбулася того дня, коли у багатьох лідерів обласних осередків ВО "Свобода" відбувалися обшуки. Вони пов'язані, як говорив Ю.Бублик, з кривавими подіями 20 лютого на Майдані. Отже, подвиг українського народу призвів до того, що вбивці та сепаратисти гуляють на волі, а герої Майдану, які потім стали добровольцями у боротьбі за незалежність України, тепер стали головною проблемою для нинішньої влади. Юрій Бублик упевнений, що Революція Гідності завершилася всенародною поразкою, у результаті якої система влади в Україні не змінилася. Змінилося лише те, що на місце одного "бариги" прийшов інший "барига".

Влада робить все можливе, щоб зникли не лише героїчні підрозділи добровольців, які своєю кров’ю та життям врятували Україну, а щоб викорінити спогади про наших героїв, які вирушили на захист Батьківщини. Чиновники розпочинають зомбування власного народу, мовляв "зона АТО" перемішується зі сходу країни - до центру. Нинішня влада починає вбачати у патріотах країни "ворогів народу". Репресії торкнулися бійців батальйону "Січ", навіть тих, які перебували на передовій. Яскравий приклад - полтавка Алла Федорченко.

Наша землячка з червня 2014 року була добровольцем на передовій: Слов'янськ, Курахове, Піски, Авдіївка. Після року службу у неї була відпустка, яку Алла використала не за "призначенням". Замість того, щоб вирушити додому відпочивати, вона свою відпустку провела у десанті волонтерів поблизу Донецького аеропорту. Про це було відомо командуванню її батальйону. Тут вона як волонтер доклала багато зусиль, щоб школа у Первомайську без проблем розпочала новий навчальний рік - з 1 вересня. 31 серпня Алла Федорченко перебувала у с. Водяне Волноваського району, де вона працювала з медиками, потім опікувалася спортивним інвентарем для школи у Первомайську. 1 вересня Алла була присутня на святі Першого дзвоника у цій школі, про що є відповідні записи центральних телеканалів. На початку вересня Алла Федорченко - вже у Києві, де звернулася до МВС з питанням: "Чому їй та її побратимам не виплачують "бойові" з минулого року?"

Натомість вона отримала відповідь, що вона є першим кандидатом на звільнення, а крім того - є підозрюваною у заворушеннях під Верховною Радою України 31 серпня. Незабаром вона отримала офіційного листа - з підозрами у заворушеннях 31 серпня у Києві. На думку Алли Федорченко, репресії щодо неї розпочалися у відповідь на її патріотичну позицію та активну участь в АТО на сході країни. Вона, відповідно, звернулася до суду, який зняв би з неї необ'єктивні підозри. Для цього є велика кількість офіційних документів та реальних свідків. З іншого боку, її побратими допускають, що, можливо, обшуки і тиск прийдуть й до нашої героїчної землячки. Адже амплітуда репресій зростає, влада, напевно, бажає кожен регіон України перетворити у "зону АТО", щоб було менше опозиціонерів - сучасних "ворогів народу". Щось подібне в історії ми вже проходили.

Народний депутат Ю.Бублик повідомив полтавським журналістам, що він сам є учасником подій 31 серпня поблизу Верховної Ради, але того дня він там не бачив Аллу Федорченко. Тому підготував відповідний депутатський запит. На його думку, "фейсбучний міністр" не має права не придивитися до офіційних документів у справі Алли Федорченко, зокрема офіційній довідці в/ч пп 2830. Якщо перед Аллою Федорченко не вибачаться, то чим тоді "щитоносці" Авакова відрізняються від "ястрів" Захарченка?


Вся Україна перетворюється на 205-й виборчий округ

Юрій Бублик розповів полтавським журналістам, що нещодавні довибори до Верховної Ради по 205-у виборчому округу у Чернігові - це яскравий приклад того, "хто є господарем у країні". То був чемпіонат політичних "бариг" - хто кого переможе у підкупі виборців: харчові набори чи прямі гроші. Виявилося, що перемогли прямі гроші від кандидата від влади. Так пройшла генеральна репетиція перед місцевими виборами, яку схвально оцінив гарант. А мав би, навпаки, зробити зовсім інші висновки та реальні дії.

Тепер цей сценарій став головним по всій Україні, в якій йде виборчий процес місцевих виборів. Полтава - не виключення, тут йде боротьба між цукром і аптечками. Один з кандидатів уже став справжньою "тінню" губернатора й присутній з ним на всіх офіційних заходах, напевно, як майбутній мер Полтави. Але ж поки що Полтава має іншого, ще легітимного мера. Передвиборча "солідарність" у Полтаві, за словами Бублика, створює "солідарну грошову піраміду" - зі своїми десятниками та сотниками. Людям, за словами депутата, обіцяють гроші до виборів та після їхнього закінчення - за умови "правильного" голосування. 
Також Ю.Бублик повідомив, що передвиборча "грошова солідарність" має, зокрема, такі розцінки: "десятник", який укладає "угоди" з виборцями за "правильне" голосування, отримає 5200 грн. Натомість ВО "Свобода" пропонує інші розцінки у боротьбі з підкупом виборців. Якщо офіційні представники політичних хабарників зможуть надати представникам ВО "Свобода" вичерпні матеріали про підкуп виборців, то отримають у 10 разів більший гонорар - 52 тис грн. Якщо інформація про підкуп виборців виявиться такою, що можна буде відкрити передбачене законом кримінальне впровадження, то сума гонорару буде збільшена ще у двічі.

Ці гроші - на боротьбу зі злодіями-хабарниками, які ведуть підкуп виборців, запропонували місцеві підприємці та волонтери, які мають великий досвід чесної боротьби на Майдані та на сході України. Вони не за те боролися і продовжують боротися, щоб за їхніми спинами політичні пройдисвіти продовжували свої чорні справи.

Брудні технології в Полтаві продовжують переслідувати ВО "Свобода". Полтава була обліплена повідомленнями про зустріч народного депутата Ю.Бублика з виборцями. Це гарна новина. Однак, як наголосив сам Бублик, "брудні технологи" призначили дату зустрічей на той час, коли відбувалися пленарні засідання у парламенті, тож він фізично не зміг би бути присутнім на зустрічі з полтавським виборцями, які й наділили його повноваженнями народного депутата. А погана новина - що ці "брудні технологи" дописалися до маразму, мовляв, Бублик хоче порадитися з полтавцями з приводи "знесення Монументу Солдатської слави". У цьому плані, як зазначив Ю.Бублик, "бруд" перевершив будь-які реальні та нереальні фантазії. На багатьох відеокамерах у житлових будинках зафіксовані "брудні виконавці", які розклеювали "брудні" листівки. Їхні обличчя та навіть марки сигарет, які вони курили - зафіксовані відеокамерами. Справу передано до правоохоронних органів. Чи зможуть вони виявити "конвертаційний центр брудної політики"?

Від бруду - до крові?
У той же час Ю.Бублик передбачає, що ближче до виборів бруду буде ще більше. Можливо, бруд зміниться кров’ю, адже не виключено, що хтось із кандидатів може організувати інсценований замах на себе. Це - реальна тенденція, бо українська влада не зробила й не хотіла зробити жодних висновків після 2004 р. Навіть тоді "помаранчева" революція не змогла перемогти підкуп, хабарі, соціальну несправедливість. За словами Ю. Бублика, Майдан і "Революція Гідності" також не принесли очікуваної перемоги українському народу. Хтось віддавав своє життя за свою гідність, а тепер хтось свою гідність… обмінює на передвиборчий цукор або аптечки.

Найголовніше те, що нова влада так і не змогла українському народу гарантувати чесні вибори, не змогла і не хотіла своєчасно схопити за руку тих, хто відкрито й безнаказано вів і продовжує вести підкуп виборців. За словами Юрія Бублика, політичну систему України не зміг змінити навіть Майдан зі своєю лицарською Небесною сотнею. Тож чого чекати у майбутньому? Можливо, нової "Коліївщини"?

Ігор ЧЕРЧАТИЙ,
"Полтавська думка"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.