Порошенку варто боротися не з з політиками, а з тенденціями!

22 вересня 2015, 10:20
Власник сторінки
Писатель,политический эксперт
0
46

Арешт Мосійчука, на тлі вільного розгулювання вулицями Києва тим самим Єфремовим викликає багато суперечностей. Навіщо Порошенку ця історія, чи арештом Мосійчука хтось заміщає боротьбу з корупцією?


Петро Порошенко, очевидно,  під тиском зовнішніх обставин, вимушений був розширити коло опозиціонерів для себе – адже з виходом  РПЛ із коаліції тепер вже відверто  більшості доведеться користуватися голосами Опоблоку, що перетворює  нинішню коаліцію в призабутий  формат  більшостей епохи Кучми. Тоді виборець голосував за Нашу Україну а більшість створювала ЗаЄдУ, котра набирала вдвічі менше голосів за партійними списками. 


Отже відвертий пресінг на Ляшка й справді може на певний час, через судові тяганини й арешт депутата Мосійчука, позбавити маневру РПЛ, тільки атака на «своїх» , на вихідців із Майдану, мала би супроводжуватися  ще й застосуванням всієї сили закону до таких персонажів як Єфремов.  Бо виглядає так, що Мосійчук, котрий арештований – це значно більше зло для держави ніж Єфремов, котрий на свободі.



Коаліція кількома   голосуваннями без участі РПЛ за відставки Зайчука і Вощевського  продемонструвала свою анемічність, тому варто мабуть повернутися до ідеї перезавантаження  нинішньої більшості на більш критичних засадах – адже коаліційна угода, складалося враження, писалася цією більшістю не для того, щоб її виконувати. Тому варто написати реалістичну угоду. І партнерам по більшості не штовхати президента Порошенка на боротьбу з Ляшком. Ляшко  - точно не ворог державі і президентові. Державі більше шкодить  війна, похідна не лише від війни бідність, і непокаране зло.  


А зло нині – відсутність вироків за злочини проти людяності на Майдані, тому доки це зло не покаране, будь-який випад з боку президента проти союзників по Майдану сприймається і сприйматиметься негативно.


Після роздертого на частини  ВО Свобода, після виходу з коаліції і арешту Мосійчука Ляшко стає лідером правої опозиції, а значить потенційно  викликає вогонь на себе. Правий спектр за густиною політпроектів  завантаженіший  ніж центр Пекіна  людьми, тому  атака з боку президента на Ляшка може завершитися несподіваним результатом для обох. 


Час  і осінь робить відкладені протиріччя більш гострими а запит на справедливість ще затребуванішим на тлі нестачі хліба. Чи ж підтвердиться теза про те , хто забезпечує справедливість , той забезпечить і хлібом, покаже підсумок виборів до місцевого самоврядування!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.