Гройсман відповість за посадовий злочин (ВІДЕО)

21 вересня 2015, 16:43
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
169

Вимагаю від ГПУ притягнути до кримінальної відповідальності спікера парламенту Володимира Гройсмана

Вимагаю від ГПУ притягнути до кримінальної відповідальності спікера парламенту Володимира Гройсмана за зловживання службовим становищем та грубе порушення Закону України під час винесення на голосування питання про зняття депутатської недоторканості, затримання і арешт народного депутата Ігоря Мосійчука.
Закон України «Про регламент Верховної Ради» чітко передбачає процедуру, за якою депутата можуть позбавити недоторканості. Зокрема, внесене ГПУ подання має бути розглянуто на профільному комітеті, після чого воно виноситься на обговорення до сесійної зали, де депутат, якого хочуть притягнути до відповідальності, а також представники усіх фракцій мають отримати слово. І лише після цього має здійснюватися голосування. Ця процедура була порушена у цинічний спосіб. Гройсман вчинив самоуправство, використавши владу у власних цілях, на виконання політичного замовлення Президента. 

Окрім того, спікер ВР не надав слова для пояснень мені, як лідеру фракції, хоча моє прізвище також згадувалося у виступі Генпрокурора у контексті неправдивих обвинувачень. 
Гройсман зробив те саме, що робили Калєтнік, Єфремов, Олійник та інші депутати-регіонали, які всупереч закону про регламент, голосуючи руками і ногами, протягували диктаторські закони 16 cічня, які вносив Янукович. 
Ми усвідомлюємо, що сьогодні ГПУ не здасть Гройсмана, адже він порушував закон на виконання замовлення Президента Порошенка.  Але рано чи пізно він буде покараний. Не притягнемо сьогодні – притягнемо завтра. Відтепер Гройсман має ходити і боятися власної тіні. Бо як тільки зміниться влада – він одразу стане перед судом, як злочинець, який вчинив тяжкий злочин.


Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер опозиційної фракції Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.