Справа Гонгадзе: 15 років брехні

16 вересня 2015, 16:34
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
198

15 років тому був викрадений та вбитий Георгій Гонгадзе


Цей злочин сколихнув усю України, показав усю глибину падіння влади і привернув до себе увагу усього світу. За цей час до влади прийшов вже третій президент і жоден з них так і не спромігся довести до кінця розслідування резонансного злочину, який відіграв таку значну роль у новітній історії України. Мати Георгія – Леся Гонгадзе до останнього дня свого життя намагалася знайти правду і добитися правосуддя. Але не знайшла і не добилася. Понад 6 років тому був зрештою затриманий організатор вбивства Георгія – екс-генерал міліції Олексій Пукач. Але й досі судовий вирок щодо нього не набув законної сили. А питання встановлення та притягнення до відповідальності замовників вбивства залишається не вирішенним. Хоча в Генеральній прокуратурі існує окреме провадження з цього питання, а сам Пукач у судовому засіданні дав прямі покази щодо замовників вбивства Гонгадзе. Справа Гонгадзе вже давно стала справжнім лакмусовим папірцем на наявність політичної корупції в Україні. Кожна влада через ручне управління Генеральною прокуратурою використовує цю справу як інструмент шантажу та отримання тих чи інших політичних дивідендів від олігархічного клану Кучми. Адже всім в Україні відомо, що Гонгадзе було вбито на замовлення тодішнього Президента Кучми. Утім, з легкої руки влади та трьох останніх Президентів України Президент Кучма не поніс жодної відповідальності як замовник злочину. Зокрема, кримінальна справа, порушена щодо Кучми у березні 2011 року, була незабаром закрита, очевидно в обмін на певні послуги режиму Януковича. А вже при Президенті Порошенку Кучма змушений брати на себе ганьбу та виконувати чорнову роботу представника Порошенка на так званих мінських переговорах по Донбасу, де він разом з кумом Путіна – Віктором Медведчуком сидить за одним столом та веде «переговори» з терористами і бандитами. А його зять Пінчук організовує для Порошенка щорічні міжнародні піар-тусовки з європейськими та світовими політичними пенсіонерами та цензурує появу небезпечних опонентів діючого Президента на телеканалах своєї медіа-імперії. Мабуть за це Президент Порошенко, як стверджує колишній голова Апеляційного суду м. Києва Антон Чернушенко, через своїх підлеглих дає вказівку суддям не викликати як свідків у справі Гонгадзе Кучму та інших осіб. Це порочне коло політичної корупції у справі Гонгадзе зрештою має бути розірване. Замовники вбивства мають бути встановлені та покарані. Як мають бути притягнені до відповідальності ті, хто їх покриває.  


Олег Ляшко, 
Народний депутат України, 
Лідер опозиційної фракції Радикальної партії 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Янукович,суд,Медведчук,Апеляційний суд,Київ,Україна,Путін,Георгій Гонгадзе,Петро Порошенко,Леонід Кучма,Ляшко РПЛ,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.