ПОДВОЇМО БЮДЖЕТ - ПОТРОЇМО ДОБРОБУТ!

31 серпня 2015, 09:16
Власник сторінки
Архітектор Гостомельских змін.
0
152
ПОДВОЇМО БЮДЖЕТ - ПОТРОЇМО ДОБРОБУТ!

Шляхів до всебічної розбудови Гостомеля - чимало.

Кожен з цих напрямків має рішуче змінити певну сторону життя нашого міста, як то: охорону нашого здоров я, безпеку, освіту та культуру, питання життєзабезпечення  тощо. І жодним з них нехтувати не можна - адже людям гостро потрібні і нормальні дороги, і чиста вода, і своєчасна медична допомога.

  Але окрім конкретних напрямків діяльності, є ще й стратегічні шляхи розвитку. Найважливіший з яких - це наш місцевий бюджет. Себто той "спільний гаманець" нашої громади, звідки ми й виймаємо кошти на вирішення всіх нагальних питань.

  З одного боку, жалітися на брак грошей у цьому гаманці нібито й недоречно: склозавод та інші наші великі підприємства сплачують податки чесно й своєчасно - тож близько п ятдесяти мільйонів гривень щороку Гостомель у своєму розпорядженні має.

Але якщо подивитися з іншого...

  Як не "тягай" бюджетну ковдру, але коли вона закуца - то все одно будуть мерзнути або голова, або ноги. Побудуємо обіцяні людям нові дитсадки? - тоді не вистачить на поточні ремонти  у школах: ну і так далі. Адже грошей у місцевому  бюджеті - навіть за найсумліннішого до них ставлення з боку влади - більше не стане.

  Я глибоко переконаний: запорука дійсно швидкого і всебічного зростання Гостомеля - у радикальному збільшенні самого обсягу бюджету міста. Адже коли місцева рада "розписуватиме" не 50млн., а скажімо, 100 - її можливості вдовольнити потреби громадян значно збільшаться.

  Зараз ви слушно поцікавитесь: а звідки візьметься оте саме "казкове подвоєння"? Живемо-бо ми з вами  у сучасній Україні, де проза суворих буднів до окрилених ирій якось не надихає?..

  Я готовий на це відповісти, але спершу - трошки статистики:

- компанія "Ейвон Косметікс Юкрейн" (Бориспільський р-н) щороку сплачує державі понад 90млн.грн. податків;

- ТОВ "Тамбрандс  Україна (м.Бориспіль) - понад 60млн.грн;

- ДП СЛГП "Укрспирт" (м.Бровари) - близько 60млн.

  Значна частина цих коштів надходить до місцевих бюджетів тих населених пунктів, де й працюють зазначені компанії. Причому зверніть увагу: я навів дані лише за деякими сусідніми з нами районами Київщини.

  Чому ж бориспільцям з броварчанами залучати стратегічних інвесторів до співпраці вдається - а Гостомель у цьому питанні досьогодні пасе задніх?

  Основна причина - гарантії з боку місцевої влади щодо забезпечення нормальних умов для роботи. Нашим сусідам у цьому питанні повірили: і зараз там успішно працюють великі іноземні та вітчизняні компанії - а Бровари з Борисполем вирішують на податкові надходження до бюджету цілу низку важливих місцевих питань.

  Гостомелю - не вірять. І великі гроші йдуть до інших міст Київщини, прикро оминаючи нас стороною.  Точніше - не вірять нашій діючій місцевій владі. Традиційно готовій слухняно "узяти під козирьок" на будь-яке - хай навіть і ганебне - розпорядження з Києва. Інвестори чекають на зовсім іншу владу: здатну твердо обстоювати права і своєї громади, і тих підприємств, що працюватимуть на території міста.

  А чи є взагалі інтерес до Гостомеля з боку великого корпоративного капіталу? - Безумовно є, і дуже значний: Київ поруч, інфраструктура розвинута, люди працьовиті - у нас з вами всі наявні ресурси для того щоб бути цікавими для інвесторів.

  І як тільки місто очолять люди, до яких серйозний бізнес виявить довіру: великі гроші ставатимуть до нас у чергу!

  Відповідно, істотно зросте й наш місцевий бюджет - що дозволить гостомельцям вирішувати гострі соціальні питання у робочому і спокійному порядку, а не в режимі "цьому дала - а цьому не дала", як то є зараз.

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Выборы,деньги,2015
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.