Патріотичне виховання молоді – спільна справа держави, освітніх закладів, сім’ї

07 серпня 2015, 11:43
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
53

Український уряд створив комісію з національно-патріотичного виховання. Головою комісії призначено віце-прем'єра - міністра культури України В'ячеслава Кириленка.

Український уряд створив комісію з національно-патріотичного виховання. Головою комісії призначено віце-прем'єра - міністра культури України В'ячеслава Кириленка.

У міністерстві молоді та спорту заявляють, що головною метою патріотичного виховання дітей та молоді має стати формування української ідентичності.
За словами начальника відділу національно-патріотичного виховання Миколи Ляховича, належним чином має бути забезпечений всебічний розвиток особистості, як дитини, так і молоді, так і взагалі громадянина. 

На мою думку, одну з найважливіших ніш у процесі формування патріота України повинна займати популяризація тих, хто боровся за незалежність і територіальну цілісність України.

Варто згадати, що восени цього року у міністерстві освіти рекомендували ввести просвітництво учнів про революцію і подвиги бійців АТО. Це вагомий внесок у патріотичне виховання молоді, адже Майдан – це свідчення жертовності заради безумовного дотримання прав людини і поваги людської гідності.
Я твердо переконана, що патріотичне виховання повинне бути в школі. З самого дитинства батьки повинні казати дитині, що ти – син цієї землі. А держава зобов’язана допомогти цій любові, переконати, що ми – найкращі. Уряд не може змусити, щоб у сім'ї розмовляли українською мовою, чи щоб слухали якусь певну музику. Але вони мають звертати увагу на те, що діти вивчають у школі, дитячих садочках – там, де немає батьків.

А ще на сьогоднішній день потрібно піднімати культуру, намагатися звернути увагу, на музику, яку слухають наші діти. Недопустимо щоб культурними вподобаннями молоді керувала комерція. 20 сторіччя подарувало нам стільки геніальних виконавців класики, які після десятка років навчання у музичних школах та консерваторіях грають у ресторанах.

Підсумовуючи варто сказати, що школа, звісно, може зробити дуже багато чого. Але сім'я однозначно має робити в тисячу разів більше, не чекаючи на те, що щось зробить уряд.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: школа,культура,Людмила Станіславенко,діти,батьки,гідність,патріотизм.,виховання,прем'єр-міністр,Уряд України,національні інтереси,В’ячеслав Кириленко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.