Відкрите звернення до Голови Верховної Ради України

26 липня 2015, 21:13
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
291

Голові Верховної Ради України Гройсману В. Б.


Шановний Володимире Борисовичу!
Тривала перерва в пленарних засіданнях Верховної Ради України є вкрай невиправданою і неприпустимою з огляду на надскладні військові, зовнішньо та внутрішньополітичні, а також соціально-економічні виклики і загрози, які постали перед країною. Зокрема, 26 липня 2015 року до підрозділів АТО надійшов наказ Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗСУ В.М. Муженка про виведення українських військ із с. Широкине, внаслідок чого під загрозою опиняється місто Маріуполь. За вказаних обставин, Верховна Рада України не має права відпочивати та не реагувати, а Президент України П. Порошенко має пояснити народним депутатам і суспільству деталі свого "мирного плану", внаслідок якого ми відмовляємося від захисту власної землі.
Зважаючи на це, звертаюся до Вас з вимогою невідкладно скористатися наданим Вам Постановою ВРУ №624 від 16.07.2015 правом та скликати пленарні засідання Верховної Ради України 30-31 липня 2015 року для розгляду ситуації на Східному фронті за участі Президента України, міністра оборони та начальника Генштабу. На цих засіданнях пропоную також розглянути і вирішити низку інших нагальних питань, пов’язаних із ситуацією в Україні, які вимагають прийняття Верховною Радою України відповідних рішень (див. у додатку).
Як відповідальні державні діячі, які дбають про долю та майбутнє країни, маємо розуміти, що тривалі перерви в пленарних засіданнях парламенту в цей надскладний для країни час – це розкіш, яку ми не можемо собі дозволити. Щоб перемагати, маємо невтомно працювати щодня.
З повагою, Олег Ляшко, Народний депутат України, Голова фракції Радикальної партії
Додаток
Перелік питань (законопроектів), які пропонуються для розгляду на позачергових пленарних засіданнях Верховної Ради України 30 та 31 липня 2015 року
1. Про ситуацію на Східному фронті та «мирний план» Президента України. Інформація Президента України, міністра оборони України та Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗСУ.
2. Про відставку Генерального прокурора України В.М. Шокіна.
3. Про подання Генерального прокурора України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України А.С. Лозового.
4. Проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році» (щодо неможливості проведення місцевих виборів на територіях Донецької та Луганської областей).
5. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" (щодо припинення повноважень суддів Конституційного Суду України) (№2671 від 20.04.2015 р.)
6. Проект Постанови про звернення до Президента України щодо невідкладного внесення до Верховної Ради України подання про звільнення з посад членів Центральної виборчої комісії, строк повноважень яких закінчився (№2182а від 30.06.2015 р.).
7. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (щодо недопущення здійснення повноважень членом Комісії після закінчення строку повноважень) (№2226а від 02.07.2015).
8. Проект Постанови про звільнення Лутковської В.В. з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (№2075а від 15.06.2015 р.).
9. Проект Закону про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України (№1098 від 28.11.2014 р.).
10. Проект Закону про спеціальну тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з розслідування справи про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту (№2278 від 03.03.2015 р.)
11. Про доручення Голові Верховної Ради України В.Б. Гройсману щодо внесення змін до складу Постійної делегації в Парламентській Асамблеї ОБСЄ (щодо виключення зі складу делегації за зраду нар. деп. України Н.І. Шуфрича).
12. Проекти законів про невідкладну індексацію зарплат і пенсій, про скасування 15% податку на пенсії працюючих пенсіонерів (крім держслужбовців), про вихід жінок на пенсію у 55 років за наявності 30 років трудового стажу.


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: парламент,Радикальна партія,Володимир Гройсман,Україна,Олег Ляшко,Муженко,пенсії,Маріуполь,фракція РПЛ,зарплати,АТО,Генштаб
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.