"Мирний план" Порошенка - предмет для розслідування

20 липня 2015, 20:27
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
257

Ми усвідомлюємо свою відповідальність перед історією. І в неї не «вляпаємося», а ввійдемо з гордо піднятою головою!

Президент Порошенко, намагаючись виправдати свої спільні з Путіним зміни до Конституції України з особливим статусом для окупованого росіянами Донбасу та фактичною легалізацією терористів, звинуватив «партнерів по коаліції», тобто фракції Радикальної партії та «Самопомочі», в «атаці на його мирний план». А також повторив страшилку, що «Україна могла залишитися з агресором один на один». Хочу нагадати Президенту Порошенку кілька принципових обставин.
По-перше, Україна не програвала війни та не підписувала акту капітуляції, щоб дозволяти зовнішнім силам – Москві, Вашингтону, Берліну і Парижу – диктувати нам наш внутрішній устрій та конституційний лад.
По-друге, якщо «мирний план» Президента Порошенка полягає у колінопреклоненому виконанні нав’язаних йому (не Україні!) Путіним-Меркель-Олландом ганебних «мінських домовленостей», то вкотре наголошую на їхній незаконності та неконституційності. Адже Президент Порошенко не мав повноважень виносити на торги у Мінську питання конституційного устрою країни, що знаходиться у виключній компетенції парламенту і народу України. Зокрема, він порушив межі міжнародних переговорів, встановлені Верховною Радою України ще в квітні 2014 року з метою не допустити під час проведення будь-яких переговорів зовнішнього диктату з питань, що порушують наш суверенітет та незалежність.
Такий «мирний план» Президента Порошенка має стати предметом розслідування спеціальною тимчасовою слідчою комісією відповідно до ст. 111 Конституції України.
По-третє, повторення Президентом Порошенком страшилки про Україну, залишену сам на сам із агресором, рівносильно твердженню, що цивілізовані країни начебто готові повністю відмовитися від міжнародного правопорядку й системи безпеки та занурити світ у хаос насильства і безладу. Безумовно, за нашої власної готовності поступатися, Захід з полегшенням вирішить проблему збройної агресії Росії за рахунок України. І виправдає це тим, що ми самі на це погодилися.
Однак, я абсолютно переконаний, що якщо ми проявимо силу духу та наполегливість у вимогах дотримання міжнародного правопорядку, то нікуди не дінуться ні США, ні Європа. Здають слабких, підтримують сильних!
Тож, краще б Президент Порошенко ще раз нагадав США про їх зобов’язання перед Україною за Будапештським меморандумом 1994 року про наше ядерне роззброєння, ніж поспішливо міняв текст змін до Конституції вночі перед розглядом у парламенті після зустрічі із заступником американського держсекретаря.
Зрештою, Президент Порошенко прикриває власну безхребетність, слабкодухість та недієздатність у захисті національних інтересів України у цей час важких випробувань цинічними звинуваченнями патріотів у спробах зірвати мир.
Ми усвідомлюємо свою відповідальність перед історією. І в неї не «вляпаємося», а ввійдемо з гордо піднятою головою! Слава Україні!


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,президент,Меркель,Радикальна партія,Путін,війна,Мінськ,Конституція,Петро Порошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.