ООН така ж імпонентна, як і Ліга націй

24 червня 2015, 11:14
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
108

Політика потурання нинішньому агресору – путінській Росії – спричинить такий же безславний кінець і сьогоднішній ООН!

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун сьогодні вкотре проявив свою особисту слабкість і цинізм, коли у своєму виступі перед Парламентською Асамблеєю Ради Європи у Страсбурзі жодним словом не згадав ні про збройну агресію Росії проти України, ні про російську анексію Криму. Обмежився загальними фразами про підтримку територіальної цілісності України, конфлікт на сході країни, жахи війни та права людини. До речі, жодному члену української делегації в ПАРЄ, зокрема і представнику Радикальної партії, права на запитання генсеку ООН не надали.
У цьому зв’язку згадується й нещодавня ганебна участь генсека ООН, попри бойкот з боку цивілізованого світу, у пропагандистсько-імперському шоу Путіна 9 травня у Москві.
Водночас, переконаний, що проблема далеко не лише у низьких особистих якостях Пан Гі Муна, зокрема його безвольності, схильності до гірших традицій східної дипломатії та намаганні сподобатися усім, щоб добитися власного переобрання на посаду генсека ООН на наступний термін.
Ганебна поведінка Пан Гі Муна це лише чергова демонстрація значно глибшої проблеми – повної неадекватності Організації Об’єднаних Націй сучасним світовим викликам. Створена рівно 70 років тому як головна міжнародна інституція з підтримки порядку і миру в світі, ООН за своєю структурою, механізмом прийняття рішень та повноваженням дедалі більше проявляє свою повну невідповідність нинішнім небезпекам та загрозам.
Так, політика покривання і навіть потурання агресору, яку де-факто здійснює ООН щодо путінської Росії, свідчить про слабкість та недієздатність цієї організації, коли агресивну політику експансіонізму, залякування та шантажу проводить ядерна держава – постійний члени Ради безпеки ООН.
Я невпинно звертаю увагу на вражаючу подібність нинішніх подій, навіть у деталях, на події кінця 1930-х років, коли світовій війні передували тривалі безплідні спроби умиротворення агресора – гітлерівської Німеччини. Одним із головних ідеологів провальної політики умиротворення була тодішня головна міжнародна інституція – Ліга націй, створена із схожими до ООН цілями після першої світової війни у 1919 р.
Безславний кінець Ліги націй добре відомий. Політика потурання нинішньому агресору – путінській Росії – спричинить такий же безславний кінець і сьогоднішній ООН!


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ООН,Росія,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Путін,Європа,війна,агресія,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.