Порошенко визнає Президентом Януковича?

20 червня 2015, 19:30
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
294

Вчергове вкрай прикро вражені Президентом Порошенком


Через два дні після підписання та опублікування мого закону про позбавлення Януковича звання Президента України Петро Порошенко несподівано звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо невідповідності цього закону Конституції України.
Переконаний, що значна частина українського суспільства шокована цією сенсаційною новиною. А учасники другого Майдану та Революції Гідності 2013-14 рр. вражені у саме серце та глибоко обурені таким вчинком Президента Порошенка, який начебто був одним із нас у тій звитяжній боротьбі народу з диктаторським режимом Януковича.
Нагадаю, що закон був прийнятий парламентом за моєю ініціативою ще в лютому 2015 року голосами 281 народного депутата з усіх фракцій коаліції, в тому числі більшості фракції БПП. Надалі мені довелося неодноразово, у тому числі публічно, звертатися до Президента Порошенка, щоб він підписав цей важливий закон. Оприлюднення підписаного закону 17 червня породило сподівання, що нарешті правоохоронці мають активно діяти, щоб притягнути Януковича і його банду до відповідальності за вчинені злочини.
Тож безпрецедентне оскарження конституційності власноруч підписаного Президентом Порошенком закону з абсолютно надуманою мотивацією щодо, начебто, дій парламенту всупереч Конституції України породжує низку принципових питань.
По-перше, невже Порошенко злякався відповідальності самому накласти президентське вето на цей закон і вирішив спихнути ганебну місію збереження за Януковичем звання Президента України на Конституційний Суд?
По-друге, чи є такі дії Порошенка проявом ганебної змови з колишніми регіоналами, а можливо і нових закулісних поступок Путіну? Тоді ще одним свідченням такої змови може бути злочинна бездіяльність генерального прокурора Шокіна, внаслідок якої втік Клюєву та уникає відповідальності решта банди Януковича, яка зараз ховається в парламенті за депутатською недоторканістю.
По-третє, чи готовий Порошенко визнати «легітимним» Президентом України Януковича і поступитися йому посадою? Адже, слідуючи логіці цього вкрай дивного подання Президента Порошенка до КСУ, постанова парламенту від 22 лютого 2014 р. «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України», яка відкрила дорогу Порошенку для обрання Президентом, теж не відповідає Конституції України.
І нарешті, чи усвідомлює Порошенко, що він не лише рубає гілку, на якій сам сидить, але й підкладає бомбу під усю постреволюційну владу?
Що це – дурість команди чи робота агентури Путіна та Януковича? Але персональна відповідальність за наслідки лежатиме особисто на Президентові Порошенку.

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Янукович,президент,суд,майдан,парламент,Радикальна партія,Олег Ляшко,революція,Конституція,Петро Порошенко,легітимність,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.