Новий економічний курс України – в інтересах власного народу та власної держави

10 червня 2015, 20:54
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
73

Економічний ріст не береться з повітря!


Найгостріші виклики сьогодення – зростання цін і тарифів, збільшення безробіття, знецінення гривні, затяжне падіння ВВП – не знаходять належного відображення у державній економічній політиці. Ігнорування реальних потреб розвитку національної економіки, підміна їх другорядними реформами, такими як приватизація та дерегуляція, все далі заводять економіку України в глухий кут.

Коли інфляція складає майже 60%, гривня знецінилася більш ніж вдвічі, безробіття перевалило за 10%, капітальні інвестиції та оборот роздрібної торгівлі впали практично на 25%, а кредити коштують близько 35% – час бити в набат. Це вже не криза, це глибока та затяжна економічна рецесія. І для її подолання необхідні не просто реформи, а справжня радикальна структурна трансформація економіки та суспільства.

Прикладом економічної політики для України сьогодні має бути не політика Рейгана чи Тетчер, як заявив Президент Порошенко з трибуни Верховної Ради у своєму щорічному посланні, а політика Рузвельта, Де Голля, Лі Куан Ю. Дерегуляція та приватизація для знекровленої української економіки сьогодні – як мертвому припарки. Країні потрібен Новий Економічний Курс!

Курс на зменшення вартості кредитів для реального сектору економіки, курс на встановлення особливо привабливих податкових стимулів для нових виробництв, курс на державні преференції для місцевих виробників, курс на масштабну експортну експансію українських товарів, курс на подолання безробіття та створення нових робочих місць із гідною заробітною платнею та високою продуктивністю праці. От яка економічна політика насправді потрібна Україні сьогодні!

Продати державні підприємства, коли вони майже нічого не коштують через критичну соціально-економічну та військово-політичну ситуацію в країні – багато розуму не треба. Сказати, що держава не буде втручатись в економіку, все “дерегулює” та віддасть на потурання “невидимій руці ринку” в поточних умовах – просто економічний злочин проти власної держави, що веде до подальшого зубожіння населення та нової хвилі олігархізації.

Коли не знають що робити, кажуть “ринок сам все вирішить”. В 1990-х роках ми вже бачили як “справедливо” ринок розпорядився багатством країни, віддавши його в руки декількох олігархів, які згодом довели країну “до ручки”.

Ми зобов’язані дослухатись до голосу розуму та міжнародного досвіду й зорієнтувати всі зусилля державної влади на економічне зростання та справедливий розподіл його плодів. Не сподіватись на “ринок”, який невпинно перетворює Україну на зерново-металургійно-лісову сировинну колонію, а свідомо творити заможну підприємницьку, конкурентну, високотехнологічну, виробничу Україну. Тільки так ми врятуємо нашу економіку! Тільки так ми прокладемо шлях України до економічного відродження та добробуту громадян!

Економічний ріст не береться з повітря! Потрібне реальне впровадження в життя моделі промислової політики, в тому числі, через створення експортно-кредитного агентства, державного банку розвитку, мережі індустріальних парків, фонду підтримки малого бізнесу, преференцій при держзакупівлях для вітчизняних виробників, особливо для малого бізнесу, переорієнтацію системи освіти на потреби реального сектору економіки. Потрібні справжні проукраїнські економічні пріоритети та потужний арсенал державних політик та інструментів для їх досягнення!

Радикальна партія вимагає від уряду та Президента реалізації саме такої економічної політики!


Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: бюджет,ВВП,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,олігархи,економіка України,бізнес,безробіття,тарифи,Петро Порошенко,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.